Un text excepțional scris de un romând din DIASPORA care vine pe 10 august la miting. Acesta le răspunde tuturor celor care au jignit românii plecați prin străinătate pentru a asigura familiilor din țară un trai mai bun. Practic, acești oameni fac ceea ce erau obligați să facă această clasă politică penală și coruptă, să asigure un trai mai bun.

Iată textul integral:

Scrisoare (de amor) deschisă, către guvernanții României
………..

Cine suntem noi !?…

Când aveam fermă cu zeci de orătănii, oridecâte ori se ivea un pericol (că era vulpe, uliu, mistreț… hipopotam sau elefant… uatevar) toate orătăniile făceau o gălăgie de nedescris….  exact asta-‘mi vine-‘n minte când văd cu cat aplomb se lansează unii/unele în atacuri (unele perfide și veninoase, altele brutale și jegoase) la adresa ROMANILOR care au ales să muncească/trăiască în alte tari decât Romania… și care ignorând sau forțând înțelesul semantic și istoric al cuvântului, sunt denumiți generic DIASPORA.

Nu e prima dată când cei care se exprimă sau acționează împotriva clicii conducătoare sunt făcuți in toate felurile. Ceausescu-i numea „grupuri de elemente huliganice”, Iliescu le-a spus „GOLANI”, Dragnea „șobolani”…. Cerbicia cu care insistă unii să dezbine și asmută romanii împotriva românilor mă face să scriu aceste rânduri.

Noi, „Diaspora”, nu suntem nici mai puțin români, nici mai mult europeni sau civilizați și democratici decât restul poporului pentru că suntem exact la fel. Faptul că am ales sa plecam din Romania sufocați de datorii, disperați de piedicile puse în calea afacerilor, dornici sa le facem un viitor mai bun copiilor noștri, revoltați de „cangrena” din educație și sănătate, scârbiți de indolența celorlalți, dornici de afirmare și dezvoltare pe propriile merite și puteri…. nu ne dă nici un privilegiu, dar nici nu ne aduce nicio culpă.

Noi suntem pt mulți din țară cei care fac diferența dintre a murii de foame și a-ți putea permite să trăiești rezonabil… suntem cei pe care-i aștepți mai ceva decât pe Moș Crăciun… suntem cei care cheltuiesc și investesc într-un concediu făcut pe fugă mai mult decât fac alții în tot anul… Poate mulți din țară vad doar asta, dar e doar ceea ce se vede… e bucata strălucitoare de gheață care iese din apă. Dedesubt e mult mai mult… e o parte pe care voi nu o știți și nu o vedeți… și pe care vreau sa v-o povestesc eu acum.

Tot noi… suntem mecanicul care nu cunoștea prea bine limba și nu și-a putut impresiona patronul cu „papagalul”, cum se poartă în România, „vrăjind” și „aburind” clienții… ci doar cu trusa de scule… Noi suntem studentul plecat la bursă în Vest care s-a angajat la BurgerKing ca să-și câștige un ban… și a rămas acolo pt că nu rade nimeni de el… pt că nu e o rușine SA LUCREZI… chiar și la fast-food. Noi suntem soferul care nu e alergat ca un ogar ca să bage bani în buzunarul unui patron de 2 tiruri care cu emfaza-si spune „patron de firmă de transport”. A ajuns să conducă de drag… și de plăcere… nu doar de nevoie… dar are cabina plina de poze cu familia și cei dragi din țară. Noi suntem asistenta care n-avea bani nici măcar de epilat sau de-o cafea la Starbucks… pt că era plătită prost, îndurând riscurile și umilințele unui spital unde spaga, abuzul, comisionul, lipsa… erau literă de lege. Acum lucrează la un spital care arata mai bine decât unele hoteluri de pe litoral…”rănile” i s-au închis… dar cicatricile rămân. Noi suntem bucătarul sau ospătarul care lucrează 15 ore/zi… neavând timp decât de câteva poze pe Facebook ca să creadă lumea că-i merge bine. Noi suntem electricianul care îndură vara 50°C în turbina de la eoliană… și iarna rafale de vânt care-ți îngheață scuipatul… înainte să-l „lansezi”. Noi suntem instalatorul care -ti poate repara orice…. chiar și fără scule. Noi suntem profesorul care, satul de disprețul cu care a fost gratulat de toți… de la elev/părinte și până la ministru…, a ales sa plece să lucreze într-o fabrică… unde colegii-i spun „take-it easy”…”or să vadă ăștia că se poate lucra mai mult și mai bine… și vor avea pretenții… și de la noi”. Noi suntem omul simplu… mânat de sărăcie și nevoi… ca să lucreze în ferme sau hoteluri… pe bani mai puțini decât colegii lui… dar mult mai multi decât ar fi primit in țară. Noi suntem doctorul care în țară opera fără anestezie din lipsă de soluții… iar acum face intervenții cu laserul. Noi suntem artistul căruia toate ușile i s-au închis în nas… dar care și-a găsit respectul și aprecierea talentului acolo unde aptitudinile vocaționale se predau la școală.

Noi nu ne permitem luxul sa dormim in timpul programului… și uneori nici acasă… pt că avem 2 job-uri. Noi suntem deja la muncă când alții abia se trezesc. Noi aducem mâncare de-acasă pt că fiecare bănuț contează… și pt că ne e mereu dor de o zacuscă, de-un carnat… de-o țuică. Noi ne cumpărăm lucruri second-hand pt că sunt mai bune decât chinezăriile noi vândute în România. Noi vrem SĂ TRAIM… nu sa supraviețuim. Noi am venit „pt o vreme”… și am realizat că trăind într-un mediu civilizat care respecta munca, meritocrația și valorile… ne-am schimbat de fapt propriile idealuri, felul de a fi și de a gândi.

Noi n-am plecat din România de dragul de a pleca… și nici nu ne vom întoarce… de dragul de a ne întoarce… Noi suntem… pt colegii, vecinii,prietenii, șefii, patronii, subalternii noștri ROMANIA… și asta nu ne e indiferent. Ei habar n-au cine-i președinte, prim-ministru sau parlamentar… ei văd la știri și ne întreabă pe noi: „Ce se întâmplă cu țara voastră !?”

Ne-ați făcut „curve , hoți și cerșetori”… știți ceva…!? Ar TREBUII sa vă rugați la magaoaia aia de Catedrală, să mulțumiți că pe lângă multele rele din Romania… nu sunt acasă mii de curve, hoți și și cerșetori… care în loc să stea pe ajutor social sau să „opereze”în țară… aduc bani in țară. V-ați oripilat că cei de la Charlie Hebdo au ironizat-o pe Simona Halep asociind-o cu hoții de fier din Franța… și voi acum băgați 3mil de oameni în aceiași oală…

De ce venim pe 10 August în România. In primul rand…PENTRU NOI… pentru că simțim că trebuie și putem sa facem ceva… să arătăm că ne pasă. Pentru că în ultimii 20 ani noi am fost cel mai mare investitor din economia românească aducând/trimițând/cheltuind bani in România, bani care au ajuns și în bugetul din care toți PSD, PNL, PDL, UDMR, ALDE…plm… s-au înfruptat fraudulos. Nu ca să ne câștigăm glorie efemeră din partea unor televiziuni, nu ca să fim masa de manevră pt diverși speculanți de notorietate (chiar și diasporezi), nu ca să dăm jos guvernul sau să schimbăm România din temelii… ci că să avem conștiința împăcată, CĂ AM FACUT CEVA… altceva decât să pompam bani într-o economie/societate care e bolnavă, dar nu incurabilă.

Pe noi nu ne puteți mintii sau amăgii… nu ne puteți cumpăra… nici „impresiona” prin amenințări sau șicane. Poate ne puteți ignora… dar se vede treaba că va e frică… câtă vreme ați pornit mașinăriile de debitat dejecții… la adresa Diasporei. V-ați oripilat brusc… de sintagma MUIE PSD… care e născută din încercarea noastră disperată… de a va știrbi din liniștea și lejeritatea cu care vă bateți joc de Romania. Pt că n-am avut alte mijloace… pt că nu suntem adepții bâtei și al mijloacelor violente… am preferat sa va ironizam și să vă înjurăm… știu… voi ați fi preferat să sărim la bătaie… să spargem capete și geamuri… ca să aveți motiv să folosiți forța Poliției și Jandarmeriei aservite politic… ei bine NU… vă vom șicană, persifla, ironiza și înjura… pt ca e legal… și cât se poate de MORAL…

Voi credeți că în tranșee la Mărășești soldații români se mobilizau cu „hai să-i scoatem pe germani din țară !?”….
HeHe…!! Nicidecum. Un „futuva-n gură de nemți..!!” era mai mobilizator decât o predică… și nici nu v-am auzit până acum… să cereți blamarea lui Arghezi sau a lui Creangă pt Balada pizdii sau Povestea pulii… dar sigur… pentru o muie… v-ați inflamat…

Hai sa va mai spun ceva… la orice liber-profesionista… o MUIE e mai ieftină decât un futai… Voi… ne „violați” temeinic și sistematic… de ani de zile… pt că așa se numește un futai neconsimtit de ambele părți. MUIE cu forța… nu se poate… pt că e riscant… riști să rămâi fără „obiect”,.cunosc cazuri… Așa că CIOCU MIC… la oripilare… destul că ne-ați șicanat și împiedicat sa votam… impunând restricții absurde și batandu-va joc de Noi la toate Ambasadele și Consulatele. LASATI-NE MACAR SA NE EXPRIMĂM…!!.!! și să nu vă treacă prin cap să folosiți forța… să ne bruscați, șicanați sau împiedicați… mulți dintre noi… am devenit deja cetățeni ai statelor în care trăim. Asta nu ne face mai puțin români… dar vă face vouă… o imensă problemă.
……
Ne vedem in Piața..pe 10/11 august.
MUIE PSD…!!!
from DANMARK,with love:)))

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.