Dacă banii copiilor în dificultate pot fi deturnați în interes de partid, exista același risc și pentru victimele infracțiunilor, atrag atenția sindicatele din penitenciare. Potrivit Federației Naționale din Autoritatea Naționala a Penitenciarelor, cu aproape 3 ani întârziere, România începe timid să pună în practică Directiva 2012/29/UE de stabilire a unor norme minime privind drepturile, sprijinirea și protecția victimelor criminalității, informează G4Media.ro.

Proiectul presupune cheltuieli anuale de aproximativ 1,2 milioane de euro (6.797.081 lei/an în medie) pentru înființarea, organizarea și funcționarea serviciilor pentru sprijinirea victimelor infracțiunilor în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului DGASPC, la nivel de compartiment cu cel puțin 3 salariați: asistent social, psiholog, consilier juridic.

Citește și ”INFRACTORUL Dragnea: Știu ce mă așteaptă, nu vreau să plec ca prostul din această funcție

”Pentru că riscul ca banii alocați pentru protecția victimelor infracțiunilor sa fie deturnați în scopuri politice este cât se poate de real, considerăm oportun ca acest viitor mecanism de protecție a victimelor sa nu fie gestionat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). De acolo s-a demonstrat ca pot fi deturnați bani pentru partid prin angajări fictive”, se arată în comunicatul FSNAP.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, este condamnat în prima instanță pentru deturnarea banilor destinați copiilor aflați în dificultate, în interes de partid. Este, deci, extrem de posibil ca și banii destinați victimelor infracțiunilor să aibă aceeași soartă dacă aceștia rămân sub control politic și dacă mecanismul instituțional presupune încadrarea de personal la comanda politica, mai susțin sindicaliștii.

Citește și ”INCENDIAR! Mărturiile îngrozitoare ale polițiștilor-motocicliști din coloana lui Oprea

“În context, notăm discrepanța majoră între resursele alocate victimelor și cele alocate infractorilor. 1,2 milioane de Euro/an pentru victime, versus 1,3 miliarde de Euro/an pentru deținuți. De peste 1.000 de ori mai multe resurse alocate pentru infractori (…) Costurile estimate pentru fiecare deținut pus în libertate prin recursul compensatoriu și care recidivează sunt de peste 24 mii Euro/recidivist. Estimăm peste 5.000 de recidiviști din “promoția Toader” în următorii ani și peste 120 milioane/an în prejudicii pentru victime, costuri sociale și de administrare a justiției”, se mai arată în comunicat.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.