Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a ţinut să reamintească, de Ziua Justiţiei, că nicio ţară civilizată nu s-a clădit şi nu se dezvoltă decât pe fundaţia unui stat de drept unde legea este egală pentru toţi, scrie Epochtimes-romania.com.

Totodată, în condiţiile în care românii s-au obişnuit ca infractori celebri să fugă din ţară pentru a nu-şi ispăşi pedepsele pentru ca apoi să mai şi posteze pe reţele sociale fotografii din locurile exotice unde s-au „exilat”, Birchall a punctat că într-un stat de drept banii furaţi sunt recuperaţi, iar infractorii ajung după gratii, nu peste hotare.

Redăm postarea Anei Birchall:

„Aşa cum am mai spus, TOTUL se reduce la lege şi la aplicarea ei! Nicio ţară civilizată nu s-a clădit şi nu se dezvoltă decât pe fundaţia unui stat de drept unde legea este egală pentru toţi (indiferent cine eşti, cum te cheamă sau ce funcţie ocupi), banii furaţi sunt recuperaţi şi cei condamnaţi îşi ispăşesc pedeapsa în închisoare, nu fug din ţară în ţări calde şi exotice de unde râd în nas şi cu obrăznicie autorităţilor statului român!

Foarte bun ar fi fost şi acum Codul Penal al lui Cuza unde „corupţii îşi pierdeau funcţia şi pensia, erau închişi, nu mai avea niciodată dreptul de a ocupa vreo funcţie publică iar furtul mergea la spitale şi case de binefacere”. Justiţia (alături de educaţie şi sănătate) este un pilon fundamental al unei societăţi democratice şi civilizate! Justiţia este un serviciu public care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie exclusiv în slujba cetăţenilor… a cetăţenilor cinstiţi! Legea trebuie să fie una şi aceeaşi pentru toţi, iar fiecare leu furat statului român trebuie recuperat. Ştiu că nu este deloc comod ce scriu şi susţin eu (şi mi-am atras şi continui să îmi atrag multe duşmănii, inclusiv diverse etichete gen „eşti prea dură” etc.) dar este ceea ce cred că este absolut nevoie în România! Istoria chiar este importantă pentru a ne clădi prezentul, dar mai ales viitorul! Simplu!”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Care, dintre cei doi liberali, este potrivit pentru a prelua conducerea PNL-ului și pentru a asigura o reformă reală a partidului?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.900 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI!

1 COMENTARIU

  1. Dogaru ordonanta lui Ilie Ceasescu o invoca de cate ori are ocazia, dar ocoleste ca si abonatii la biberonul specialelor, exact esentialul, adica ce a remarcat doamna Birchall!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here