Dan Voiculescu o ataca murdar pe sotia lui Mihai Sora, poeta Luiza Palanciuc, sustinand ca aceasta profita de pe urma filosofului, scrie Aktual24.ro. Intr-un text pe blogul lui, intitulat „Un apel la respect si decenta”, patronul infamului post Antena 3 lasa de inteles ca nu Sora a scris textul in care a fost catalogat drept „turnator cu ifose de intelectual”.

Dupa ce l-a amenintat ca il da in judecata pe Sora, Voiculescu sutine acum ca acel text nu a fost scris de Sora ci de „de o persoana care ii este apropiata si care se foloseste de numele lui in scopuri mici, politice si personale”. Fara a o nominaliza, Voiculescu se refera la sotia filosofului, poeta Luiza Palanciuc.

„Am aflat zilele acestea cu tristete ca postarile pe Facebook ale unui venerabil om de cultura nu sunt scrise de acesta, ci de o persoana care ii este apropiata si care se foloseste de numele lui in scopuri mici, politice si personale.

Regret profund ca un om ajuns la senectute este pus, fara voia lui, in aceasta pozitie ingrata. Acest om reusise sa se rupa de un trecut care nu-i facea cinste si avusese un comportament decent chiar in perioada 2004-2014, in care multi intelectuali romani si-au facut un titlu de glorie din proslavirea unui presedinte bolnav de putere. (Numele lui nu apare, de pilda, intre cei 60 de semnatari ai rusinosului ‘Apel al intelectualilor’ din 2007, in care un politician corupt si abuziv era numit ‘un presedinte pentru alte coordonate istorice’.)

O persoana care ar fi trebuit sa-i fie alaturi, sa il respecte si sa il ingrijeasca, a decis insa sa il transforme pe acest om de cultura intr-un produs de marketing, intr-un instrument pentru promovarea unor interese meschine.

Nu am stiut acest lucru pana in urma cu cateva zile si imi pare sincer rau. Asa cum am mai spus, respectul pentru persoanele in varsta tine de esenta unei societati civilizate. Pentru cei care se folosesc de varstnici si abuzeaza de increderea lor, am un singur mesaj: Sa va fie rusine”, a scris Voiculescu pe blogul lui.

Dan Voiculescu il ameninta cu procese pe Mihai Sora, dupa ce acesta si-a manifestat revolta fata de faptul ca Biblioteca Academiei Romane i-a publicat mogulului o carte. Sora l-a munit pe Voiculescu „turnator cu ifose de intelectual”.

Firma de avocatura  lui Voiculescu i-a trimis lui Mihai Sora o notificare in care ii solicita sa stearga de pe Facebook postarea in care il critica pe mogul.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.700 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here