Biserica Ortodoxă Română e pe cale să fie reprezentată, în premieră, în conducerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), ca urmare a unei propuneri făcute de PMP, informează Newsweek.ro.

E vorba despre preotul Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, propus de PMP, partidul fondat de Traian Băsescu și condus de Eugen Tomac.

Biserica Ortodoxă Română susține într-un comunciat de presă că nu a făcut propuneri de candidat, ci ”propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creștini aparținând mai multor partide”.

Mai mult, BOR arată că Ionuț Mavrichi este ”un candidat propus de mai mulți parlamentari creștin-democrați și asumat oficial de PMP. Nu este membru în niciun partid politic”.

Ionuț Mavrichi este teolog ortodox cu doctorat în sociologie, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. El a fost reprezentantul Patriarhiei Române în cadrul Grupului de Rugăciune din Parlament timp de doi ani (2018/2019).

Dacă el va trece de votul Parlamentului, va fi pentru prima oară când un membru al Bisericii Ortodoxe va face parte din conducerea CNCD.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here