Septimiu Sarateanu, realizator al emisiunii 1 Matinal de la TVR, anunță că emisiunea sa a fost anulată pentru că nu are comportament slugarnic față de conducerea TVR, în special față de Doina Gradea.

Iată postarea jurnalistului:

”Exista pe vremuri un test la Universitatea Berkley secția jurnalism : Afli că președintele SUA este dement, omul e cu mînă pe butonul nuclear, există în sensul ăsta un document medical care îi certifică problema psihică și încapacitatea decizională, iar tu ca jurnalist ai posibilitatea să intri prin furt în posesia acestui document. Dilema profesională este următoarea :ce faci îl furi și îl publici ? Sau te faci că nu există?

Întotdeauna asta e dilema morală și etică pe care un jurnalist onest trebuie să și-o pună . Despre dilema asta în mare parte este vorba și în recentul scandal de la TVR .

A făcut bine Patraru că a dat publicității niște înregistrări luate pe șest ? E jurnalistic ? E moral ? Categoric nu e jurnalistic , dar cu siguranță e moral .

Pentru că nu sunt laș, înainte de toate #sieusuntcapdeporc.

Aș putea să fiu și eu vehement împotriva conducerii TVR care tocmai a decis să nu mai produc 1 Matinal pentru că nu am fost „yesman” și să mă revolt mai tare și să fiu mai zgomotos ca Patraru cu argumente și probe de egală importanță.

Nu am să o fac pentru că eu sunt jurnalist și nu port războaie .

Îmi văd de drumul meu și sunt capabil să nu fac sluj în fața nimănui.

Nu am să vorbesc despre Doina Gradea în termenii pe care ea i-a înțeles să-i folosească pentru a motiva subordonații și pentru a spune apoi că a glumit.

Nu are nici umor și nici calitățile să fie vreun bun entertainer. De manager cu atât mai puțin. Are însă cel puțin în ultimii ani calitatea de bun activist și bun executant .

Felul însă în care a ales să se manifeste o descalifică pe ea și pe cei pe care i-a adus cu statut de profesioniști . Putea fi un activist smart. A ales să fie un activist de modă veche .

Ea însă nu e principala vinovată .Ea este vîrful unei piramide în care nu există criterii de performanță, nu există responsabilitate și nu există oameni dedicați unei meserii vocaționale . Cine vrea să înțeleagă cum stau lucrurile în TVR să aibă răbdare să citească ultimul raport al Active Watch. E un efort dar merită făcut .

Pentru că eu am înțeles ce era de înțeles, am ales să-mi spun opinia oricare ar fi nota de plată. Am coloană vertebrală și nu sunt o moluscă decerebrata aflată într-un post de conducere care preferă să-și încaseze sporul de conducere după principiul lasă că ‘merge și asa’.

Contractul meu cu TVR expiră pe 30 iunie și cu siguranță nu va mai fi prelungit . Dar aleg să îmi expun punctul de vedere pentru că eu consider că mai bine trăiești o viață umilă în picioare, decât o viață frumoasă în genunchi .

Nu voi mai avea ocazia să lucrez în TVR sau în altă televiziune, atunci voi fi un bun șofer de UBER. Ne vedem pe o traiectorie sau alta”, a scris Spetimiu Sarateanu pe Facebook.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.