Premierul Ludovic Orban a anuntat, duminica seara, ca medicii militari au preluat coordonarea Directiei de Sanatate Publica Bucuresti. Medici militari asigura deja si managementul Spitalului Judetean Suceava, scrie Aktual24.ro.

Medicul Victor Esanu, presedintele Camerei Federative a Medicilor, i-a solicitat lui Ludovic Orban, intr-o interventie la Romania TV, ca medicii militari sa preia si DSP-urile din tara.

„Am vazut ca schimbarile de la Suceava au dat rezultate bune. Nu credeti ca ar fi o idee buna schimbarea de urgenta a tuturor sefilor de DSP cu medici militari de cariera?”, l-a intrebat Esanu pe Orban.

„Oriunde va fi nevoie vom apela la medici militari. Deja la DSP Bucuresti exista medici militari, care au intarit DSP Bucuresti.

Am lua deja o decizie la sedinta de guvern de joi, managementul spitalelor trebuie sa raspunda la toate deciziile pe care le ia Ministerul Sanatatii. Este o situatie speciala. Ministerul Sanatatii poate suspenda din functie orice manager de spital daca nu asigura masurile in conformitate cu nevoile pentru sanatatea publica.

In cazul in care un manager nu isi face treaba va fi schimbat instant”, a declarat Orban.

Noul manager al Spitalului Judetean „Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava este colonelul medic Daniel Ionut Derioiu. Acesta a fos transferat din functia de director medical al Spitalului Militar de Urgenta ”Regina Maria” din Brasov.

Derioiu a venit la Suceava impreuna cu o echipa formata din inca trei medici militari.

De asemenea, la Suceava se afla si secretarul de stat Ionel Oprea, care este general-maior in rezerva.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.