Jurnalistul Dan Tăpălagă publică un editorial dur la adresa lui Traian Băsescu și Daniel Morar, apreciind că cei doi ”au lasat-o pe șefa DNA să înfrunte de una singură aceeași armată de lichele”. În articol publicat pe g4media.ro, Tăpălagă amintește modul în care Băsescu și Morar ”se umflau în pene amândoi cu rezultatele luptei anticorupție”, iar acum ”s-au făcut frați cu foștii lor călăi”.

Că Dragnea, Voiculescu, Ghiță, Tăriceanu, PSD, ALDE, Antena 3 și România TV, sindicatul corupției, cum l-a numit Cristian Pantazi, umflă în mod artificial tema protocoalelor încheiate între SRI și procurori nu ne miră. Am înţeles de ce o fac, speră să obțină în final anularea probelor din dosarele lor culese în baza acestor protocoale și speră să pună definitiv serviciile cu botul pe labe.

Că Traian Băsescu și Daniel Morar s-au făcut frați cu foștii lor călăi, am văzut de ceva timp. Există explicații pentru fiecare în parte, nu vom dezvolta aici și nu acum. Dar faptul că doi mari bărbați de stat mint, rescriu cu nerușinare trecutul, răstălmăcesc fapte și se dezic în mod laș de propriile acțiuni, ar trebui să ne pună pe gânduri.

Cu așa ceva nu ne întâlnim prea des. Rareori vezi oameni puternici căzuți în genunchi, târându-se la picioarele foștilor călăi, cerându-le îndurare și scuze că au îndrăznit să-i înfrunte. Trăim vremuri cumplite dacă fibre tari ca Băsescu sau Morar s-au mancurtizat benevol, aruncându-și de bună voie toată munca la coșul de gunoi al istoriei.

Citiți încă o dată cum se umflau în pene amândoi cu rezultatele luptei anticorupție, cum pe vremea când unul era președinte și celălalt șef la DNA ridicau în slăvi cooperarea cu SRI și se umpleau de glorie internă și externă punând pe masa opiniei publice anchete cu moguli, mari dosare de corupție și condamnări răsunătoare. Vezi piruetele penibile executate azi de Băsescuși Morar.

Erau zmei cu coama de leu înfoiată când România era dată exemplu de bune practici în lupta anticorupție. Lui Băsescu îi plăcea să se pozeze la Bruxelles sau la Washington în eroul statului de drept din România, la fel și Morar când culegea laurii din rapoartele MCV. Iar toate aceste rezultate spectaculoase le-au obținut cu ajutorul unor instituții de care astăzi nu doar că se delimitează, dar merg până într-acolo, încât rescriu cu nerușinare istoria.

Niciunul dintre ei nu a suflat o vorbă, cât au fost în funcţie, despre eventualele probleme, abuzuri sau ilegalităţi produse de aceste protocoale de cooperare. Se aflau exact în poziţia de putere care să le permită modificarea sau chiar denunţarea acestor protocoale dacă ele ar fi conţinut, într-adevăr, ceva ilegal sau neprincipial. N-au făcut-o, dimpotrivă, amândoi au beneficiat din plin de ele.

În zilele astea de reflecție e bine să se uite în oglindă. Vor vedea doi mari bărbați de stat căzuți printre lichele, iar în fundal o femeie mai curajoasă decât amândoi la un loc. În bărbăția lor, au lăsat-o să înfrunte de una singură  aceeași armată de lichele, cu aceiași generali în fruntea ei, cu care au pretins și ei, la un moment dat, că s-au luat la trântă în luptă dreaptă. Au întors armele împotriva șefei DNA, Laura Codruța Koveși, unul având de apărat corupția din anturajul lui, celălalt ros de orgolii profesionale mărunte și de umori foarte personale.

Ca decăderea să fie totală, mai lipește să meargă amândoi la televiziunea lui Voiculescu sau la Ghiță și să le ceară iertare în direct că s-au lăsat manipulați de „statul paralel”, că s-au lăsat încălecați de securiști, ei, marii bărbați de stat ai României. Au făcut-o deja public, așa că n-ar fi nicio problemă să se umilească până la capăt, să prăbușească ultima cărămidă de la temelia statului pe care l-au slujit amândoi. Și apoi să se mai uite o dată în oglindă.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

 

1 COMENTARIU

  1. Domnu” Tapalagă,ți-ai cumpărat o teslă? Acești”oameni de stat”,maior și morar au fost doar două scule din angrenajul unui gio din timpul domniei băsesciene. Băsescu i-a investit cu ceva putere și i-a pus la lucru,pe ei ca și pe udrea, în folosul său, spre lauda unor jurnaliști naivi și impetuoși. Fiind,o vreme,plecat din țară,am avut mari dificultăți să mă mândresc cu diriguitorii ei și n-am făcut-o!De acolo,se vedea clar că băsescu era”peștele” udrei,iar morar un slugoi al conducătorului tău iubit.Ar trebui să te doară mai mult din ce reiese din text,așa că,pune mâna pe teslă ,Dane,și lovește cu sete!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.