Seful Inspectiei Judiciare, Lucian Netejoru, a deschis un proces inedit Inspectiei Judiciare (IJ) si Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), in care cere sa-i fie platita diurna pentru zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale in care a stat in Bucuresti si nu s-a deplasat in Giurgiu, localitatea in care are domiciliul.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

Dovada că e prost: procesul a fost deschis gresit la Curtea de Apel Bucuresti, deoarece Netejoru credea ca este vorba de un „litigiu privind magistratii”, iar instanta a declinat cazul la Tribunalul Bucuresti – dupa ce a considerat cazul ca fiind de „litigii de munca”.

Netojoru vs. Inspectia Judiciara

Dosarul 6175/2/2018 a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti pe 8 august 2018, potrivit portalului instantelor. Reclamant: Lucian Netejoru, intimati: Inspectia Judiciara si CSM. Obiect: „litigiu privind magistratii”.

Judecatorul cere instantei ca prin hotararea judecatoreasca pe care o vor pronunta sa oblige IJ si CSM la doua lucruri: recalcularea diurnei si pentru zilele nelucratoare in care nu se deplaseaza din Bucuresti la Giurgiu si plata acesteia din 2015 pana la stingerea acestor drepturi.

Lucian Netejoru conduce din luna septembrie, ca interimar, Inspectia Judiciara, in baza unei OUG promovate de Tudorel Toader la solicitarea publica a lui Liviu Dragnea.

Aceasta OUG este criticata de asociatiile de magistrati, iar CCR si Curtea de Justitie a Uniunii Europene au fost sesizate in acest caz. Judecatorii romani solicita instantei europene suspendarea acestei OUG.

Magistratul este unicul candidat pentru un nou mandat la sefia acestei institutii, procedura fiind o formalitate pentru acesta, in contextul in care Netejoru este apropiat de gruparea din CSM condusa de Lia Savonea. (Sursa: Ziare.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here