Inspectoratului de Poliție Brașov a fost sesizat în legatură cu faptul că agentul de poliție Marian Godină exprimă opinii politice pe Facebook. Sesizarea a fost făcută de unul dintre pupincuriștii PSD-ului, Bogdan Chirieac.

Polițistul Marian Godină are, pe Facebook, postări cu tentă politică. Să ne amintim că, în repetate rânduri, a avut ieșiri acide, în online, de exemplu la adresa lui Liviu Dragnea. ICCJ a stabilit că Facebook nu este spațiu privat, ci public, iar agenții de poliție trebuie să ceară aprobare pentru comunicarea în media. Mi s-a părut imposibil de imaginat că Marian Godină a cerut aprobarea ierarhică pentru a posta texte critice la adresa unui lider politic sau ca aceștia și-au dat-o. Astfel, am cerut explicații de la superiorii săi pentru a vedea de ce un polițist face, într-un fel sau altul – chiar și online – politică”, scrie Chirieac pe site-ul său.

Șeful IPJ Brașov, Valentin Flucuș, le-a închis gura imediat acestor borfași: ”Reglementările interne actuale incidente polițiștilor nu stabilesc condiții în sensul unor aprobări ale instituției pentru deschiderea de către aceștia a unor pagini personale pe rețelele de socializare sau pentru postarea unui anumit conținut.

Sunt însă incidente regulile legale generale referitoare la conduita în acest spațiu, precum și cele speciale pentru politiști, așa cum sunt reglementate prin Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului. Paginile personale ale polițiștilor, de pe rețelele de socializare, nu sunt mijloace de comunicare oficială a instituției și materialele postate de către deținători nu reprezintă, sub niciun aspect, punctul de vedere oficial al inspectoratului”.

SEMNEAZĂ ȘI TU https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.