Ministrul justiției Tudorel Toader a fost dat în judecată de către sindicaliștii din penitenciare, iar Curtea de Apel Brașov a decis sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

Ministrul justiției Tudorel Toader a fost dat în judecată de către sindicaliștii din penitenciare, aceștia acuzându-l că le-a tăiat ilegal orele suplimentare.

Judecătorii Tribunalului București au decis că subbordonații lui Tudorel Toader au dreptate.

Instanța de judecată constată pe fond că ministrul justiției a furat, prin ordin, din orele suplimentare ale angajaților din penitenciare. FSANP a făcut acțiunea în instanța, iar dată fiind valoarea pagubei lunare (1,2 milioane lei) am sesizat și Parchetul pentru abuz în serviciu. Cine știe?! Poate-o să revină vremurile când și cei de la putere plătesc dacă încalcă legea?!

Curtea de Apel Brașov a decis sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pentru a se stabili dacă recomandările MCV sunt obligatorii pentru România și dacă prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene se opun înființării Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Până în prezent, trei instanțe românești, Tribunalul Olt, Curtea de Apel Pitești și Curtea de Apel București, au sesizat CJUE cu privire la rolul MCV și au trimis 12 întrebări la instanța europeană. Acestea privesc modificările legislative aduse Legilor Justiției de coaliția PSD-ALDE, relatează ziare.com.

În esență, CJUE trebuie să lămurească situația privind înființarea Secției pentru investigarea magistratulor și numirea provizorie a șefilor Inspecției Judiciare prin intermediul unei ordonanțe de urgență. Potrivit minutei Curții de Apel Brașov, instanța a trimis alte 5 întrebări la CJUE. (Sursa: Newsteam.ro)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ! Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here