Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în şedinta plenului de marţi, emiterea unui aviz negativ privind proiectul de modificare a OUG 7. Magistraţii din plen au decis să ia hotărârea în unanimitate.

Sunteți de acord cu declanșarea referendumului pe tema Justiției?

View Results

Loading ... Loading ...

Membrii CSM sunt nemultumiți că proiectul anunţat de Tudorel Toader nu prevede abrogarea tuturor punctelor propuse de Ordonanţa 7, cea care a scos lumea justiţiei în stradă, dar şi alte categorii sociale solidare cu magistraţii: actori, poliţişti etc.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cerut azi la CSM aviz negativ pentru iniţiativa lui Tudorel Toader şi a Guvernului Dăncilă de a cosmetiza Ordonanţa 7. Iată argumentele lui Lazăr:

Aviz negativ, evident. Ar fi a patra ordonanță de urgență care ar amplifica și mai mult incertitudinea reglementării legilor justiției. Aceasta după ce anul trecut lucrurile au fost clarificate printr-un proces laborios la Parlament, iar legile justiției au dobândit un anume contur. Acum vine Executivul care, prin a patra ordonanță de urgență vrea să ajusteze legile justiției. De ce deranjează pe magistrați această acțiune? Îngrijorarea este determinată de incertitudinea cadrului legal în care lucrăm. Magistrații sunt oameni care reflectează asupra legii, ei vor să știe care le este statutul legal, cum ar trebui să acționeze conform legii. Și iată că ne aflăm acum la a patra ordonanță de urgență care este expresia lipsa cooperării loiale cu autoritatea judecătorească”, a declarat Lazăr la şedinţa de azi a CSM.

Protestele magistraţilor declanşate de apariţia OUG 7 au obligat Guvernul Dăncilă să facă ceva pentru a stopa haosul din sistem. Dar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că nu renunţă la Ordonanţa care predă practic justiţia în mâinile clanurilor penale, ci a anunţat că renunţă sau modifică doar câteva puncte din OUG 7.

Evident, încercarea de a aburi lumea justiţiei şi opinia publică în general nu i-a putut păcăli pe magistraţi, care au anunţat că vor continua protestele până când OUG 7 va fi retrasă complet.

Cea mai periculoasă prevedere a OUG 7 este cea care acordă puteri sporite Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţiei (SSIJ), denumită şi „Secţia lui Tudorel”. PSD şi ALDE au decis înfinţarea ei împotriva avertismentelor organismelor europene, care au ştiu de la bun început că o astfel de secţie este un instrument politic în mâna clanurilor penale pentru timorarea magistraţilor şi blocarea luptei anticorupţie. Ultimul semnal de alarmă a venit chiar la finele lunii trecute, pe 28 februarie, din partea Consiliului Europei. (Sursa: Ziaristii.com)

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ! Click AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.