Cele trei branduri americane nu se alătură boicotului și să-și suspende afacerile din Federația Rusă, în ciuda invaziei Ucrainei, scrie Liberatatea.ro, care citează agenția rusă TASS.

„Toate instalațiile operaționale, de producție și logistică ale Coca-Cola din Rusia funcționează. Suntem pe deplin responsabili față de parteneri, societate și mii de angajați din Rusia. Prioritatea noastră principală este siguranța angajaților noștri”, a anunțat astăzi compania americană, citată de TASS.

Același lucru vor face și cunoscutele lanțuri de fast-food McDonalds și Burger King. Conform pravda.ru, care citează surse din conducerile celor două companii, rețelele de catering nu intenționează să-și retragă nici francizele din Rusia. McDonalds susține că pur și simplu nu-și poate închide întreprinderile din Rusia și să-și concedieze cei 60.000 de angajați. Din aceleași motive, nici Burger King nu pleacă din Federația Rusă.

După anunțul oficial al Coca-Cola, Anton Herashchenko, consilier al ministrului de interne al Ucrainei le-a cerut conaționalilor să nu mai consume produse Coca-Cola și a cerut închiderea fabricii pe care compania americană o are în această țară. „Fac apel către proprietarii celor mai mari lanțuri de retail din Ucraina. Vă rog să rupeți toate contactele cu Cola-Cola. Puteți închide fabrica din districtul Brovary din regiunea Kiev”, a cerut Herashchenko.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company AG (Coca-Cola HBC) este principala companie de producție și distribuție de băuturi pentru Compania Coca-Cola din Europa și parte a sistemului Coca-Cola. Coca-Cola HBC AG operează în 28 de țări și deservește o populație de 595 de milioane de locuitori. Coca-Cola HBC Rusia deține 10 fabrici de producție de băuturi răcoritoare și sucuri în Moscova și regiunea Moscova, Sankt Petersburg, Samara, Ekaterinburg, regiunea Rostov, Novosibirsk, Krasnoyarsk și Vladivostok.

Care dintre apropiații lui Putin credeți că-l va trăda în curând?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.