Primăria condusă de Robert Negoiță nu s-a uitat la bani în ultima lună a lui 2021. 3,5 milioane de lei a cheltuit pe bunuri si servicii luate din SEAP, ca din rafturile de la supermarket. Pentru reparația unui gard, la o unitate de învățământ, primăria va plăti 100.000 de euro iar pentru achiziția unor panouri metalice de gard, alți 100.000 de euro. Ambele achiziții sunt de la firme de casă, dezvăluie Buletin.de.

16 milioane de lei a fost bugetul plecat spre achiziții directe, în Sectorul 3, în 2021. E cea mai mare sumă cheltuită de această administrație de când există sistemul de achiziții publice, iar 20% din sumă în luna decembrie a anului trecut.

Ce a cumpărat Negoiță în decembrie 2021? Două garduri de aproape 100.000 de euro bucata, servicii de elaborare de studii și strategii, alți 100.000 de euro. Au fost achiziționate 300 de coșuri de gunoi cu 450 de lei bucata, și 140 de bănci stradale cu 950 de lei.

Reparația unui gard costă cât un apartament

Reparația gardului Grădiniței Brândușa este cea mai scumpă achiziție făcutâ de Robert Negoiță în 2021. Din anunțul publicat în SEAP n-am înțeles mare lucru despre lucrarea care a costa cât un apartament. Firma câștigătoare a menționat doar că răspunde unei cereri pe care nu am găsit-o pe site-ul Primăriei.

La solicitarea Buletin de Bucuresti, Primăria Sector 3 a dat detalii despre lucrare. Conform răspunsului primit, este vorba de un gard de 300m care va fi refăcut, nu construit de la zero. Vor fi refăcuți stâlpii de beton acolo unde nu se pot recupera, se vor monta panouri metalice noi. Totul la prețul de 340 de euro pe metrul liniar.

Firma care a câștigat contractul, Tupal Hp Impex SRL din București, nu e la prima colaborare cu primăria lui Negoiță. De fapt, cel mai bun client al său pe achiziții publice este Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Sector 3, insituție aflată în subordinea Primăriei Sector 3.

Între 2014 și 2021, între DGSAPC S3 a cumpărat bunuri și servicii de la Tupal Impex SRl de 4,7 milioane de lei, cele mai multe fiind lucrări de reparații. Alte 6 milioane de lei din bani publici au ajuns la aceeași firmă, în ultimii 4 ani, de la aproape toate unitățile de învățământ din sectoarele 2 și 3.

Confrom datelor de la Ministerul de Finante, în 2020 cifra de afaceri a firmei Tupal Impex SRL a fost de 2,6 milioane de lei, adică exact atât cât a câștigat din contractele publice. În 2019, cifra de afaceri a fost de 2.385.435 iar cuantumul contractelor cu statul 2.355.000 de lei.

Al doilea gard, altă firmă de suflet

Și tot aproape 100.000 de euro din banii bucureștenilor vor fi investiți de Robert Negoită într-un alt gard, cumpărat tot în decembrie. Primăria va plăti 357 de lei pentru fiecare metru liniar de panouri metalice, în total 1200m.

Panourile de gard sunt realizate din bare verticale de țeavă rectangulară cu secțiunea de 15x15x1.5mm dispuse alternativ cu bare îndoite la partea superioara în forma unui arc de cerc cu raza de 100mm și fixate prin sudură pe două traverse din țeava rectangulară cu secțiunea de 40x30x1.5mm. Terminațiile superioare ale barelor sunt prevăzute cu dopuri de protecție din plastic. Întreagă structura metalica a gardului este tratată anticoroziv cu grund și respectiv vopsea aplicate în camp electrostatic. Dimensiuni panou gard: Lungime: 2.5m Inaltime: 1.1m mai putin – sursa SEAP

Firma care a obținut contractul direct în SEAP, Geva Construct Ambient SRL face afaceri cu primăria lui Negoiță și intituțiile din subordinea acesteia din 2013. În total, au fost 82 de contracte în valoare de 6,6 milioane de lei. La care se mai adaugă alte 3 contracte obținute prin licitație, de 14,7 milioane de lei.

În schimbul banilor firma a furnizat echipamente de joacă pentru parcuri, lucrări de construcții metalice, servicii de recreere, culturale și sportive șamd.

Patronul firmei Geva Construct Ambient, Vlad Gheorghe, este acționar și într-o altă firmă, GMI Trading Construct, de la care Primăria Sector 3 a achiziționat direct lucrări de întreținere terasamente și terenuri de 1 milion de lei.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...
sector 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.