Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost surprins de fotoreporterii Blitz News EvZ în timp ce se urca la volanul maşinii sale la sfârşitul unei cine, alături de soţia sa, după ce consumase o anumită cantitate de alcool, relatează Evenimentul Zilei.

Potrivit sursei citate, Geoană şi soţia sa, Mihaela, au golit mai multe sticle de vin.

Decizia lui Geoană de a se urca la volan sub influenţa alcoolului are loc pe fondul unui număr mare de accidente rutiere produse în ultima perioadă, soldate cu morţi şi răniţi.

În acest context, reamintim că, la jumătatea lunii iulie, zeci de maşini au fost implicate într-un accident rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, unele fiind transportate la spital.

Câteva zile mai târziu, a avut loc un alt accident grav, pe DN2 Bacău – Adjud, la ieşirea din localitatea Răcăciuni, în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz în care se aflau 15 persoane. Având în vedere gravitatea accidentului, în cauză a fost declanşat planul roşu de intervenţie.

Legea nu permite urcarea la volan a persoanelor aflate în stare de ebrietate atât pentru siguranţa lor, cât şi pentru siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. Condusul după consumul de alcool se pedepseşte cu suspendarea permisului, amendă sau, după caz, în funcţie de alcoolemie, cu dosar penal.

Pedeapsa atribuită se încadrează în categoria “Contravenţie” atunci când aparatul de alcooltest afişează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Fapta se sancţionează cu o amendă şi suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

O alcoolemie cuprinsă între 0,1 şi 0,4 miligrame reprezintă tot o contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de trei luni.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here