Curtea de Apel București a decis, vineri, condamnarea la 9 ani și 10 luni de închisoare a lui Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț, în cel de-al treilea dosar de corupție. Numele lui Tăriceanu a apărut într-unul dintre dosarele lui Vlasov, scrie aktual24.ro.

Vlasov a fost trimis în judecată, în noiembrie 2016, de către Direcția Națională Anticorupție, pentru mai multe infracțiuni, printre care delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri.

În noiembrie 2016, Mihai Vlasov a fost trimis în judecată de DNA pentru folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase, delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

În același dosar a fost inculpată și fiica lui Vlasov, Ingrid, pentru complicitate la delapidare în formă continuată, dar și Suciu Mariana Rodica, la data faptelor director general la ROMEXPO S.A. pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Potrivit DNA, ”in perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., abuzând de funcția deținută și de influența dobândită în această calitate, a întreprins demersuri pentru obținerea unor foloase materiale personale și pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituției pe care o reprezenta. Astfel, a adus grave prejudicii atât Camerei de Comerț și Industrie a României cât și S.C. Romexpo S.A. la care C.C.I.R. este acționar majoritar”.

Potrivit procurorilor, prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. este estimat la 54.342.145, 20 lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. la 6.086.741,44 lei.

În 2015, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că afirmațiile potrivit cărora numele sau ar apărea în dosarul ce îl vizează Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), sunt parte „dintr-o frumoasă campanie de discreditare”.

„Saptamana trecută am auzit că numele meu ar fi fost vehiculat în alt dosar. M-am uitat și eu în transcrierile respective, nu am văzut numele meu. Nu numai atât, dar nu am auzit în viață mea de domnul respectiv.

Toate aceste speculații tind să cred că sunt parte dintr-o frumoasă campanie de discreditare, dar, în fine, trăim într-o lume democratică și se pare că unii își fac o misiune din a lucra cu aceleași metode din anii ’50 și ’60”, a declarat spus Tăriceanu.

Însă o fotografie Agerpres îl contrazice pe șeful Senatului: Tăriceanu apare chiar lângă Mihail Vlasov.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!