Polițistul Marian Godină comentează cu amărăciune impunerea de către majoritatea PSD-ALDE a adoptării modificărilor la Codul penal, scrie aktul24.ro.

„Nu mă gândeam vreodată că voi fi polițist într-o țară în care legile vor fi făcute de infractori”, a scris Godină pe Facebook.

Comisia Europeană (CE) a anunțat joi că nu va ezita să ia măsurile care se impun pentru a se asigura că modificările aduse Codului penal respectă legile Uniunii Europene (UE) în domeniul justiției.

Citește și ”Au INTERDICȚIA de a ocupa funcții publice, însă au fost prezenți și AU VOTAT modificările Codului Penal

Proiectul de modificare a Codului penal, care include mai multe măsuri controversate, a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional.

CE a anunțat că urmărește cu o îngrijorare tot mai mare adoptarea acestor măsuri.

”Vom examina textele legislative finale din punct de vedere al compatibilității cu legile UE din domeniul justiției, al cooperării cu poliția și al standardelor internaționale. În calitate de gardian al tratatelor, nu vom ezită să luăm măsurile necesare pentru a asigura acesta compatibilitate”, a anunțat CE.

Citește și ”PROTEST INEDIT Stradă blocată în Brașov de un grup de protestatari care au traversat continuu

CE a subliniat importanța pe care o are lupta împotriva corupției și menținerea unei justiții independente, aceste tematici fiind la baza raportului MCV.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că adoptarea modificărilor la Codul Penal este un eveniment ”revoltator” și a anunțat că va contesta la CCR Codul penal și Codul de procedura penală. Președintele a mai spus că ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorității și e profund dăunătoare democrației.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.