În cel mai scurt timp cu putință vom publica numerele personale de telefon și adresele de domiciliu a celor 9 deputați care astăzi au inclinat balanța în favoarea borfașilor din PSD-ALDE făcând un mare deserviciu României. Vom publica aceste date de contact pentru ca toți cei care doresc să le adreseze un mesaj/scrisoare/felicitare să o poată face.

Nouă dintre cei 17 deputați ai minorităților naționale au votat miercuri alături de PSD și ALDE modificările aduse Codului penal, votul lor fiind decisiv. Aceștia sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Husein, Vexler Silviu, Vasile Daniel, Stoica Bogdan-Alin, Popescu Mariana-Venera, Ignat Miron.

Vexler Silviu- Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România

Liviu Dragnea și prietena sa, Irina Tănase, au fost invitații speciali ai deputatului Silviu Vexler la nunta acestuia din 2017. Vexler a postat atunci pe Facebook fotografii cu Dragnea.

Silviu Vexler, reprezentantul în Parlament al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, este unul dintre cei 9 deputați ai minorităților care au ajutat PSD și ALDE să treacă proiectul de modificare a Codului Penal, un proiect care îl ajută tocmai pe Dragnea să scape de dosarul penal.

Popescu Mariana Venera- Asociaţia Macedonenilor din România

Asociația Macedonenilor din România (AMR) anunță că a retras oficial sprijinul acordat deputatei Mariana Venera Popescu, pentru că „instigă la anarhie și manipulare a etniei macedonene din România”, după cum susțin reprezentanții Asociației.

„Popescu Mariana Venera a fost propusă sub presiune de doamna Constantina Dumitrescu și a candidat la alegerile din decembrie 2016 fără ca aceasta să accepte un al doilea candidat pe listă din partea Asociației Macedonenilor din România. Popescu Mariana Venera a candidat sub sigla AMR, în calitate de reprezentant al Asociației Macedonenilor din România, unica organizație reprezentativă pentru etnia macedoneană din această țară. Retragerea susținerii se face datorită faptului că acest deputat, Popescu Mariana Venera, instigă la anarhie și manipulare a etniei macedonene din România și nu în ultimul rând faptul că aceasta a afirmat în cadrul parlamentului, a DRI și în fața unor membri că nu mai face parte din organizația AMR și nu o mai reprezintă. Aducem la cunoștința instituțiilor statului și Statului Român acest lucru pentru a se lua toate măsurile legale cu astfel de persoane care sfidează legea și moralitatea pentru atingerea intereselor personale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AMR.

De altfel, deputata a cerut rezilierea contractelor de comodat pe care le avea cu organizația pentru sediile din București și Băilești, mai arată reprezentanții AMR, care i-au cerut să nu mai folosească însemnele Asociației.

Ignat Miron- Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România

Într-un interviu acordat agenţiei ruse de presă TASS, deputatul Miron Ignat, ales din partea comunităţii ruşilor lipoveni din România, susţine că poporul român are o igienă precară, că lipovenii ar fi fost persecutaţi de români de-a lungul istoriei, inclusiv la ultimul recensământ, şi doreşte ca ţara noastră să-şi întărească relaţiile cu Rusia, în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei.

Deputatul Miron Ignat, reprezentantul comunităţii ruşilor lipoveni în Parlament, a acordat un interviu amplu agenţiei de presă ruse TASS despre situaţia minorităţii pe care o reprezintă la nivel politic. Deputatul nu s-a sfiit să facă remarci dure cu privire la igiena poporului român comparativ cu cea a lipovenilor, la relaţia minorităţii lipovene cu autorităţile române, acuzând România de discriminare în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi în prezent. Acesta a îndemnat la o cooperare cu Moscova, în ciuda sancţiunilor economice internaţionale la care Bucureştiul a aderat.

Ibram lusein- Uniunea Democrată Turcă din România

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către CĂLIN ION și IBRAM IUSEIN, deputați în Parlamentul României, ca urmare a angajării de către aceștia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare, în timpul legislaturii 2008-2012.

La data de 23 decembrie 2008, CĂLIN ION a încheiat un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut, în perioada angajării (05 ianuarie 2009 – 30 noiembrie 2011), venituri salariale în cuantum total de 35.093 Lei.

La data de 01 iulie 2009, IBRAM IUSEIN a încheiat și semnat un contract civil prin care și-a angajat fiul în funcția de consilier pe problemele minorităților în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractului civil încheiat, fiul său a obţinut, în perioada angajării (iulie 2009 – decembrie 2012), venituri salariale în cuantum total de 73.868 lei.

Persoanele menționate au încălcat, astfel, dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative; Principiile care stau la baza prevenirii conflictului de interese în exercitarea demnităţilor publice şi funcţiilor publice sunt: imparţialitatea, integritatea, transparenţa deciziei şi supremaţia interesului public”.

Csokany Petronela Mihaela – Uniunea Bulgară din Banat – România

Președintele Uniunii Bulgarilor din Banat ne-a trimis la plimbare atunci când am cerut date cu privire la angajații pe care Uniunea Bulgarilor îi are. Fiind ONG de utilitate publică, Uniunea primește finanțare de la Statul Român și are asigurat chiar și un loc de deputat în Parlamentul României, informează banatulazi.ro.

„Cred că sunt vreo 15 persoane angajate, la sucursală și la filiale, majoritatea cred că fără acte!”

Declarația aparține unui etnic bulgar care a decis să rupă tăcerea și să spună cam care este situația din Uniunea Bulgarilor din Banat, un ONG despre care presa locală timișoreană a scris că primește bani frumoși de la Statul Român (800.000-1.000.000 de euro anual), dar nu dorește să și informeze contribuabilul român, cel de la care se adună și redirecționează acești bani și ce se face cu ei.

Tot presa locală a arătat că ITM a făcut un control la Uniunea Bulgarilor și a descoperit că sunt nereguli privind angajarea oamenilor, fapt pentru care președintele interimar, Ștefan Velciov (ziarist, cum se autointitulează) a demisionat. A urmat Nicolae Markov și el tot jurnalist autointitulat care efectiv ne-a trimis la plimbare.

Buba mare: lipsa contractelor de muncă

Mai mulți angajați ai Uniunii ne-au sesizat că au fost probleme cu contractele de muncă ale angajaților, estimați undeva la 15 persoane. Pentru protecția lor, nu vom da nici un fel de nume, aceasta fiind și promisiunea făcută de noi pentru a ni se spune situația de la UBBR: să le protejăm identitatea și interesele.

În februarie 2017, ITM a fost sesizat cu privire la această situație, fapt ce s-a concretizat într-un control la UBBR, control încheiat cu o amendă (se pare că de 8.000 de lei) și cu obligația de a intra în legalitate. Inspectorii ITM au constatat că persoana care făcuse reclamația lucra la Uniune, lua lunar salariu, dar nu semna nici un stat de plată și nici nu avea contract de muncă înregistrat la ITM, deci nu apărea nici măcar în Revisal.

„Au fost obligați să facă contract de muncă, au dat vina pe răposatul Mircovici, au făcut un contract de muncă cu mine după ce m-au forțat să îmi dau demisia”, povestește unul dintre pățiți. Cum pe om îl forțaseră să demisioneze, nu mai știau nici când a fost angajat acesta și, mai grav, nu mai puteau obține semnătura acestuia pe contractul de muncă antedatat, depus la ITM. Tocmai de aceea, pe acel contract de muncă apărea că a fost încheiat la o dată la care omul era angajat, de fapt, în altă parte, cu acte în regulă!

Deturnare de fonduri?!

Ce este și mai grav este faptul nu numai că nu au existat aceste contracte de muncă și nu s-au semnat state de plată, banii fiind plătiți, practic, la negru, dar nu au fost plătite în toată această perioadă (unii etnici bulgari vorbesc de 5 ani, alții de 7) nici contribuțiile pentru angajat și angajator, așa cum era legal. Or, reținerea acestor sume și neplata lor e caz penal!

Faptul că Uniunea a dus un contract antedatat face să se presupună că se recunoaște perioada lucrată de acea persoană deci, implicit, și obligația plății contribuției pentru acel angajat pe toată perioada respectivă.

Adnagi Slavoliub- Uniunea Sârbilor din România

Stoica Bogdan-Alin- Asociaţia „Liga Albanezilor din România”

Vasile Daniel- Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa”

Furic Iarco- Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România

Și nu în ultimul rând, cu voia dumneavoastră:

Adrian Mocanu, deputatul PMP care a votat alături de PSD Codul penal: Fiul fostului președinte al CJ Buzău, condamnat la închisoare pentru abuz în serviciu

Adrian Mocanu, singurul deputat PMP care a votat miercuri Codul penal, și-a început cariera politică în PSD și este fiul fostului președinte al Consiliului Județean Buzău Victor Mocanu, condamnat în 2016 la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

“Am votat pentru că aşa am crezut că trebuie să votez”, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, deputatul PMP, Adrian Mocanu, dupa plenul în care aleşii au adoptat modificările Codului Penal.

Eugen Tomac, preşedinte PMP, a anunţat, la finalul şedinţei Camerei Deputaţilor, unde s-au votat modificările la Codul Penal, că deputatul Adrian Mocanu este exclus din PMP, după ce a dat un vot favorabil proiectului.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.