Ana Birchall dezvaluie la cate presiuni si amenintari a fost supusa cat timp a fost ministru al Justitiei pentru ca a militat pentru desfiintarea Sectiei Speciale. Ea a vorbit si despre un foarte dubios accident de masina in care au fost implicati sotul si fiul ei, scrie Aktual24.ro.

„Atatea minciuni se spun in continuare in spatiul public despre mine… De ce? Pentru ca am tinut piept borfasilor. Sunt anumite lucruri pe care nu pot sa vi le spun acum, dar va garantez ca in momentul in care sunt publice le voi face publice. Sunt anumite dosare in care eu, ca ministru al Justitiei, mi-am facut datoria de a respecta legea. Unora nu le convine. Sectia Speciala a fost obsesia unor persoane, de ce obsesia asta cu SIIJ?

(…) In declaratia mea de avere, in locul masinii o sa fie dauna totala. Masina mea a suferit un accident, partea buna este ca si sotul meu si copilul meu sunt foarte bine. Eu trebuia sa fiu in masina la momentul respectiv, era pe vremea cand eram ministru al Justitiei si erau bataliile alea complicate. Poate ca a fost un simplu accident, dar sa ai dauna totala la o masina destul de solida, un Volvo 4X4, lasa anumite semne de intrebare.

(…) Au fost foarte multe presiuni, inclusiv din zona privata, legata de SIIJ-ul asta. Se pare ca sunt foarte multe interese legate de aceasta sectie speciala. Nu pot sa-mi inchipui de ce mi se dadeau tot felul de telefoane si mi se spunea ‘las-o mai usor cu SIIJ-ul asta’. Nu am lasat-o mai usor”, a declarat Ana Birchall intr-un interviu pentru Press Hub.

Ana Birchall a afirmat, pe 23 aprilie, ca a primit amenintari cu moartea in momentul in care, ca ministru al Justitiei, a anunta ca este de acord cu desfiintarea Sectiei Speciale.

„Absolut corecta pozitia Procurorului General. Asa cum am spus mereu (desi mi-am atras critici, campanii de denigrare in presa, amenintari, inclusiv cu moartea, o actiune sicanatorie la CCR din partea gastii Savonea -castigata de mine- si in final excluderea din partid) Sectia Speciala (SIIJ) in actuala forma mosita de Iordache, Tudorel Toade si compania este toxica pentru sistemul judiciar si trebuie desfiintata”, a scris Birchall pe Facebook.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here