Deputatul USR Victor Ilie semnalează prețul cu care sunt închiriate plajele din Constanța spunând că 24 de bani pentru un metru pătrat este tariful maximal hotărât de Guvern în cursul săptămânii trecute, scrie G4Media.ro.

Parlamentarul mai spune că terenurile sunt trecute la categoria ”sportivă”, acolo unde se plătește mai puțin decât la categoria ”recreere/divertisment”:

”Întrebare mea este dacă statul pe șezlong este un sport și dacă 48 de bani pe ani (pentru 2 mp) este un preț corect plătit de agenții economici pentru cât ocupă un șezlong pe plajă”, s-a întrebat deputatul USR printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Plaja litoralului românesc a fost extinsă recent cu bani europeni într-un mega proiect de infrastructură pentru a prelungi existența plajei în următoarea jumătate de secol. Cu aproape 1 miliard de euro s-a redus eroziunea costieră, iar suprafața României s-a mărit cu 33 de hectare de plajă.

”Douăzeci și patru de bani (24) pentru metrul pătrat de plajă închiriată de în Mamaia. Acesta este tariful maximal hotărât de Guvern săptămâna trecută, ce trebuie plătit de agenții economici. Am fost uimit să aflu că tarifele sunt între 12 și 24 de bani pentru metru pătrat pe lună fără TVA. Mai mult, toate aceste suprafețe au fost trecute la categoria „sportivă”, categorie pentru care cumva e și normal să se plătească mai puțin decât pentru categoria „recreere/divertisment”, pentru care tarifele sunt de 4 ori mai mari. Întrebare mea este dacă statul pe șezlong este un sport și dacă 48 de bani pe ani (pentru 2 mp) este un preț corect plătit de agenții economici pentru cât ocupă un șezlong pe plajă. Cât costă închirierea unui șezlong pe zi în Mamaia? Vi se pare un preț potrivit, cel de 48 de bani pe an pentru suprafața acoperită de un șezlong?”, a scris Victor Ilie, deputat USR, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.