Tudor Chirilă își manifestă revolta față de amendamentele depuse de PSD la  proiectului de lege depus anul trecut de parlamentarii din PNL prin care se urmărește ca demnitarii condamnați pentru corupție să își poată executa pedepsele acasă sau să meargă la închisoare doar în week-end.

”Furăm și după aia facem închisoare acasă. De ce? Pentru că putem. În vremea asta copiii mor pentru că nu sunt suficiente doze de imunoglobulină, centura Bucureștiului e sufocată de trafic, Bucureștiul la fel, oamenii sunt hărțuiți de măsuri fiscale aberante, inflația bate la uță. Dar noi vrem să furăm liniștiți. E singurul lucru pe care îl vrem. Și nu ne ascundem, vă spunem asta în față, fraierilor”, a scris Chirilă pe Facebook.

Deputații PSD au depus mai multe amendamente la o serie de proiecte de lege privind măsurile privative de executare a pedepselor privative libertate prin care și persoanele condamnate pentru fapte de corupție, cu pedepse de până la 5 ani de închisoare, să poată beneficia de măsuri alternative de executare a pedepselor, precum executarea pedepsei la domiciliu, executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat sau în regim mixt, cu echivalent în zile de muncă în folosul comunității.

Astfel, deputații PSD – amendamentele sunt semnate de „grup PSD” – vor modificarea, printre altele, a proiectului de lege depus anul trecut de parlamentari de la PNL, așa încât persoanele condamnate pentru fapte de corupție, infracțiuni de serviciu sau cele aflate în recidivă să nu mai fie exceptate de la aplicarea acestor măsuri, iar durata maximă a pedepsei să crească de la 4 la 5 ani.

Comisia juridică a Camerei Deputaților urmează să discute aceste amendamente marți după-amiază și sa dea un raport, pe ordinea de zi existând mai multe proiecte vizând aceste executarea pedepselor, printre care și unul al UDMR.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!