Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (PSD), a decla, vineri, că în Guvern este o „părere unanimă” că prezenţa la slujbele religioase nu trebuie condiţionată de prezentarea certificatului verde Covid, scrie Epochtimes-romania.com.

„Nu vom utiliza acest document la slujbe religioase, aici părerea este unanimă”, a declarat Rafila.

Totodată, ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, pe de altă parte, Guvernul cere cultelor să ajute autorităţile în promovarea vaccinării.

„Rolul educativ al Bisericii e foarte important şi poate contribui la controlul pandemiei şi vrem să folosim şi acest instrument”, a precizat Rafila.

Reamintim că, joi, premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au avut o întâlnire cu reprezentanţii cultelor din România, la care cei din urmă au solicitat ca accesul la slujbe să nu fie condiţionat de certificat. Ulterior, BOR a venit cu un comunicat, în care a transmis că accesul credincioşilor în biserică nu poate fi restricţionat, pentru că e un spaţiu care oferă „produse sau servicii vitale”, la fel ca magazinele alimentare şi farmaciile.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here