Presedintele USR, Dacian Ciolos, i-a explicat in detaliu, vineri, lui Marcel Ciolacu de ce faptul ca Marian Neacsu si-a angajat fiica la propriul birou parlamentar este „furt”. Ciolacu insista sa il impuna pe Neacsu in functia de secretar general al Guvernului, scrie Aktual24.ro.

„Conflictul de interese este furt si inselare a increderii cetatenilor in stat si in exponentii sai, domnule Ciolacu! Domnul Marian Neacsu, pe care il aparati in felul acesta pentru a-l putea planta la Secretariatul General al Guvernului, este condamnat penal. Poate dumneavoastra nu vi se pare furt, pentru ca furtul, in acceptiunea PSD, este cand cineva iti baga mana in buzunarul propriu. Or, dumneavoastra si colegii din PSD vreti sa credem ca furtul de la stat sau deturnarea banului public prin smecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic.

Dar poate ca pur si simplu nu intelegeti gravitatea acestui fapt si e bine sa fie clar de ce e furt, desi ma indoiesc ca nu pricepeti, avand in vedere ca partidul dumneavoastra a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa schimbe incadrarea juridica a conflictului de interese. Domnul Neacsu si-a angajat fata la cabinetul parlamentar, asa ca muta banii din bugetul primit de la parlament in buzunarul familiei sale. Asa incalca legea. Si era si imoral ce facea, totodata, in ciuda afirmatiei dumneavoastra cum ca ‘N-a furat nimic. Ce facem in tara asta, omoram oameni?’

Era imoral, pentru ca banii aceia erau destinati unui consilier care sa il ajute pe Marian Neacsu sa isi desfasoare activitatea de parlamentar, nu sa dea cadouri fiicei sale. Sa tineti minte asta cand mai vedeti ca nimeni in tara asta nu mai crede ca Parlamentul merita vreun strop de incredere. Vina va apartine dumneavoastra si colegilor dumneavoastra: ati distrus una dupa alta institutiile democratiei romanesti.

Si as vrea sa stiu si ce crede noul premier care va conduce un guvern cu un secretar general condamnat penal exact pentru inselarea increderii cetatenilor in capacitatea lui de a-i reprezenta in stat.

Am inteles ca PNL nu reusea sa se concentreze pe reforma rapida din cauza noastra, a USR. Reformeaza impreuna cu PSD sistemul prin intoarcere la garnitura de oameni cu probleme penale? Nu am vazut niciun semn de la PNL ca ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la presedintia Comisiei juridice din Parlament si cred ca aceeasi tacere asurzitoare va insoti si numirea lui Marian Neacsu la conducerea Secretariatului General. Linistea penelistilor se plateste cu functii pentru penali”, a transmis Ciolaos, vineri. 

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat miercuri seara, chiar de 1 Decembrie, ca penalul Marian Neacsu va fi impus de PSD ca secretar general al Guvernului, avand rang de ministru.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here