Noul primar se va debarasa de arhitectul șef al Bucureștiului. Pe lângă acuzațiile că ar fi fost complice la dezvoltarea haotică a Capitalei, Ștefan Dumitrașcu consumă mult, scrie Newsweek.ro.

„Unii directori vor zbura din prima, cum e şeful Direcţiei Juridice, Iordache, care are vreo 20 de ani de când e în primărie, şi Ştefan Dumitraşcu, arhitectul-șef. Legea Administraţiei Publice spune că trebuie să faci o comisie care evaluează performanţa acestor oameni și dispune sancţiuni.

Dacă vorbim de Iordache care a semnat în calitate de director al Direcţiei Juridice sute de acte ilegale, e suficient ca un director al Direcţiei Juridice să plece din primărie, la fel şi arhitectul-şef, care a semnat sute de autorizaţii anulate apoi”, a declarat Nicuşor Dan, pentru TVR 1.

Ștefan Dumitrașcu a fost o vreme arhitect-șef la primăria sectorului 3 condusă de Robert Negoiță. Aici, a câștigat, în 2017, doar 68.000 de lei pe an, adică 5.600 de lei pe lună.

Ajuns arhitect șef al Bucureștiului, Ștefan Dumitrașcu câștigă, lunar, 18.148 de lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de 2.319 lei. În total, arhitectul-șef al Capitalei câștigă, lunar – 4.170 de euro.

Newsweek România a scris pe larg că aceste sporuri pentru condiții vătămătoare sunt oferite angajaților din instituțiile de stat pentru boli, mai degrabă, închipuite. „Condițiile de muncă vătămătoare” pot fi invocate, de asemenea, de majoritatea celor care lucrează la privat și ele se referă la: existența prafului, germenilor sau orele petrecute în fața calculatorului.

Diferența: doar la stat primești bani pentru că îți obosesc ochii la calculator.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.