Comunitatea Declic cere demisia ministrului Mediului, după un scandal iscat în Sâncrăieni, satul natal al lui Tanczos Barna, în timpul Caravanei Declic de protejare a pădurilor, scrie Epochtimes-romania.com.

„Ministrul Mediului, alături de un grup de localnici, a reacţionat sub demnitatea funcţiei de membru al Guvernului României, la adresa membrilor organizaţiei Declic. Ministrul i-a apostrofat pe membrii Declic şi a refuzat dialogul civilizat, în timp ce mai mulţi localnici care au venit odată cu ministrul adresau injurii echipei Declic”, transmite Comunitatea Declic.

Iniţial, ministrul Mediului a refuzat să vorbească româneşte cu activistul de mediu Antoniu Bumb. Situaţia a escaladat după ce la faţa locului au apărut mai mulţi localnici care i-au agresat verbal pe membrii Declic, în prezenţa ministrului care nu a făcut eforturi să-i liniştească.

Dintr-o serie de imagini filmate de Declic, se vede cum doar poliţia a reuşit să-i potolească pe localnicii care adresau injurii membrilor Declic, în prezenţa ministrului Tanczos Barna.

Pe lângă acuzaţiile aduse membrilor Declic, ministrul Mediului a încercat chiar să justifice reacţia agresivă a oamenilor din jurul său:

„Sunteţi într-o campanie mincinoasă, josnică şi oamenii vă înjură pentru că faceţi acest lucru”.

Reprezentanţii Declic se aflau în satul Sâncrăieni, judeţul Harghita, într-o campanie de informare privind protecţia parcurilor naţionale.

“Totul a decurs excelent, până am ajuns în satul ministrului. Chiar şi acolo, oamenii au vorbit cu noi, au fost curioşi ce avem de reproşat consăteanului lor. Asta până când a apărut chiar Tanczos Barna însoţit de mai multe persoane agresive. Am fost înjuraţi pe un ton extrem de ridicat. Din fericire, un echipaj de poliţie prezent la faţa locului a intervenit şi situaţia nu a escaladat. Este un comportament inacceptabil din partea unui ministru. Cerem ministrului Tanczos Barna să-şi prezinte imediat demisia de onoare şi să-şi ceară scuze public”, a declarat Antoniu Bumb, campaigner Declic.

“Caravana ruşinii” este o acţiune paşnică a Comunităţii Declic, desfăşurată în 22 de oraşe şi comune din judeţele Harghita şi Covasna.

Caravana a plecat, vineri, din Piaţa Constituţiei, din faţa Ministerului Mediului.

„Acţiunea este menită să arate adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale.

Până la apariţia ministrului, în satul său, Caravana s-a desfăşurat fără niciun fel de conflicte”, mai transmit membrii Declic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.