Gelu Diaconu, fost şef al Fiscului, şi-a anunţat, vineri, plecarea din Pro România, la numai trei luni după aderare, susţinând că a luat această decizie din cauză că preşedintele partidului, Victor Ponta, nu şi-ar respecta cuvântul, scrie Epochtimes-romania.com.

„Cum spuneam, am venit pentru Victor Ponta în pofida faptului că şi-a făcut un fel de renume din a nu-şi respecta cuvântul. Cu toate acestea, el rămâne pentru mine un foarte bun fost prim ministru. Curajos în luarea de decizii economice liberale. Concluzia la cele scrise mai sus nu poate fi decât una singură: de astăzi nu mai sunt membru al partidului Pro România spre uşurarea tandemului amintit mai sus şi a altora care poartă de grijă acestui partid”, a afirmat Diaconu, citat de Hotnews.ro, într-un mesaj transmis pe grupul de whatsapp al Pro România.

De asemenea, Diaconu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de preşedintele organizaţiei Pro România Ilfov, Mircea Ursache şi, secretarul său general, Andrei Rizoiu, cărora le reproşează că „peste noapte” s-au transformat în „mari strategi politici”.

„La începutul lui iulie, lipsiţi de organizaţii, erau modeşti şi cooperanţi. Astăzi, s-au urcat pe valul succesului conjunctural şi ţes intrigi. Mă separă prea multe de aceşti doi oameni, liderii dvs actuali. Nu voi enumera nimic acum din ceea ce mă separă de ei, pentru că nu vreau să vă stric momentul festiv”, a adăugat Diaconu.

Anunţul lui Gelu Diaconu vine în contextul în care, cu o zi înainte, joi, Pro România a suferit o altă pierdere. Mai exact, Ioana Maria Petrescu, vicepreşedinte al Pro România, a declarat că se retrage din partidul lui Ponta din cauza lipsei unui dialog constructiv în interiorul formaţiunii şi a faptului că luările sale de poziţie au dus în rare cazuri la iniţiative legislative în Parlament.

„Am decis să ies din Partidul PRO România. Este o decizie dificilă, dar necesară, pe care o iau după doi ani în care am făcut parte din conducerea acestei formaţiuni. […] În lipsa unui dialog constructiv în interiorul formaţiunii din care fac parte, am ales să iau poziţii publice, ori de câte ori am avut ocazia să–mi exprim punctul de vedere, mai ales pe temele în care am o expertiză bazată pe studii şi experienţa de lucru la nivel internaţional. Din păcate, doar rar luările mele de poziţie au dus la iniţiative legislative ale PRO România în Parlament. Sentimentul sterilităţii unei astfel de activităţi politice a devenit pregnant”, a afirmat Petrescu, pe pagina sa de Facebook, la acea vreme.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta: