Preşedintelui Iohannis i s-a atras atenţia miercuri seara, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, că şefa DIICOT se întâlneşte, seară de seară, la ea acasă, cu un inculpat într-un dosar de corupţie, şi a fost întrebat dacă nu crede că se impune demisia sau demiterea acesteia, scrie Epochtimes-romania.com.

Concret, soţul Georgianei Hosu este trimis în judecată pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită, astfel s-a ajuns în situaţia ca şefa Parchetului anti-mafia să se întâlnească seară de seară cu un potenţial viitor condamnat, actualmente inculpat.

Când preşedintele Iohannis a pasat răspunderea pentru o eventuală revocare a acesteia la CSM, autorul întrebărilor, jurnalistul Dan Tăpălagă de la G4Media, i-a cerut să se poziţioneze şi i-a reamintit că fostului şef DIICOT, Felix Bănilă, i-a cerut demisia pentru mult mai puţin.

Redăm dialogul preşedinte – jurnalist:

Dan Tăpălagă: Domnul Vasilescu, fostul şef al Poliţiei Române, a trebuit să plece din funcţie, să demisioneze după întâlnirea cu interlopii, deşi nu e clar de ce doar domnia sa, câtă vreme a fost un ordin care nu putea veni decât din partea ministrului. Presupun că nu l-a chemat vreun subordonat pe domnul Vasilescu din concediu să se întâlnească cu interlopii. Dar totuşi a plecat din funcţie, pentru a salva prestigiul instituţiei, mai ales în campania electorală, când nu putea atârna ca un bolovan de gâtul Guvernului. Întrebarea ar fi dacă doamna procuror-şef DIICOT, doamna Hosu, care se întâlneşte şi dânsa în fiecare seară, cel puţin la dânsa acasă, cu un inculpat, cu soţul domniei sale, domnul Hosu, inculpat într-un dosar de corupţie în care procurorii DNA au cerut astăzi condamnarea pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi la dare de mită. Întrebarea e: doamna Hosu, tot pentru prestigiul instituţiei, trebuie să demisioneze? Sau dânsa poate să rămână în funcţie, mai ales că pe 15 septembrie, adică peste două săptămâni, ar urma să se pronunţe un verdict în primă instanţă. Şi atunci s-ar întâlni acasă cu un potenţial condamnat, dacă va fi domnul Hosu condamnat. Deocamdată e inculpat. Iar dacă se va ajunge la o condamnare finală, cred oricum că am fi singurul Parchet care are un şef care se întâlneşte acasă, seară de seară cu un inculpat, la acest moment.

Iohannis: Da, e bună întrebarea. Şi sunt convins că va fi analizată această speţă la CSM şi o să primim de acolo un răspuns autorizat.

Dan Tăpălagă: Părerea dumneavoastră, însă, poziţia dumneavoastră, ca Preşedinte care a semnat numirea doamnei Hosu, care este?

Iohannis: Părerea mea este că CSM va da un răspuns la această chestiune.

Dan Tăpălagă: Totuşi nu vă asumaţi poziţia de Preşedinte care a semnat şi tot el al trebui să revoce din funcţie un procuror?

Iohannis: Dacă va exista o solicitare, atunci cu siguranţă o voi analiza cu mare atenţie. Dar eu nu am ca Preşedinte, nu am instrumente să analizez în detaliu aceste chestiuni, aşa cum poate să o facă CSM.

Dan Tăpălagă: Dar aţi cerut demisia domnului Bănilă pentru mult mai puţin, tot şef DIICOT, fără să aşteptaţi ceva de la CSM.

Iohannis: Mulţumesc!

Reamintim că procurorul de şedinţă al DNA a depus concluzii de condamnare în cazul fostului poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, pentru trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii nedestinate publicităţii şi dare de mită, la ultimul termen al procesului de corupţie de la Tribunalul Bucureşti, care a avut loc ieri, au declarat pentru g4media.ro surse judiciare. Pronunţarea în primă instanţă va avea loc pe 15 septembrie 2020.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.