Europarlamentarul Renate Weber, înscrisă săptămâna trecută în ALDE, solicită demiterea lui Darius Valcov din funcția de consilier al lui Dăncilă. Ea este revoltată că Valcov a publicat fișa medicală a unui „om bolnav”, scrie aktual24.ro.

”Publicarea de către Darius Valcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european cât și în legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Valcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca și a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem ‘domnia legii’ atunci trebuie sa înțelegem că legea este aceeași pentru toți indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sanctioneaza”, a scris Weber pe Facebook.


Darius Valcov, consilier al premierului Dăncilă, a publicat pe Facebook fișa medicală a unui cetățean despre care spune că este „lider #Rezist”, stârnind o amplă revoltă. Facebook a decis să îi șteargă postarea. Dragnea a declarat, sâmbătă, după ședința CEX că Valcov este „prietenul meu”.

Valcov a dorit să demonstreze astfel că bărbatul respectiv este „sandilau cu acte”. Postarea, care conține date private privind starea de sănătate a unui cetățean român, a fost ștearsă de Facebook.

Postarea lui Valcov a stârnit ample reacții de revoltă, fiind catalogată drept „mizerabila”. De altfel, este o ilegalitate ce a făcut consilierul lui Dăncilă.

„Uluitor ce lucru mizerabil face consilierul premierului, individul Darius Valcov. Publică fișa medicală a unui om, cetățean obișnuit nu vreo personalitate publică, pe care-l numește „lider al #rezist” (deși n-am auzit niciodată de omul respectiv așa că nu știu cât de lider e) și în care apare un diagnostic psihiatric. Diagnosticul respectiv nici măcar nu e grav, dar individul Valcov îl folosește în scopuri de propagandă politică.

Practic, în scopuri politice individul Valcov nesocotește cel mai sfânt principiu al medicinei și unul din drepturile noastre fundamentale: confidențialitatea datelor noastre medicale.

Ce să mai vorbim de amănunte precum legea, GDPR-ul, etc. Interesant că din formatul fișei publicate de individ trag concluzia că sursa informației vine de undeva din zona Ministerului Muncii, nu din Ministerul Sănătății sau de la CNAS sau de la medicul respectiv.

Cu alte cuvinte, dacă ați avut vreodată un diagnostic de depresie dar nu aveți opțiunile politice convenabile, individul Valcov vă face public acest aspect personal din viața voastră fără rețineri. Asta în condițiile în care 1 din 4 români suferă de depresie cel puțin o dată în viață.

Revoltător acest gest și orice medic cu o minimă onestitate, fie psd-ist sau penelist sau non-politic, ȘTIE cât de mizerabil e acest gest al individului Valcov. De o mizerabilitate generată direct de ticăloșia în stare pură.

Iar dacă a suferi de o boală nu este un păcat, a fi atât de ticălos este unul din acele vicii care au generat mari tragedii în istoria noastră.

PS. Și nu, această postare nu este una politică. Cu câțiva ani în urmă, când un lider PNL a avut un derapaj în care a folosit politic suferința psihică a unui cetățean obișnuit, am reacționat în scris similar. Doar că ce a făcut individul Valcov acum e mult mult mai mizerabil”, a scris Vlad Mixich pe Facebook.

„Proba de ticălos. Azi, Darius Valcov. La o zi după ce Viorica Dăncilă deplângea câtă ură și dezbinare există în societate de Centenar, consilierul său, Darius Valcov, a publicat pe Facebook un document medical din 2006 al unuia dintre cei mai vocali protestatari din Piața Victoriei, Sandi Matei. După vreo oră, Valcov și-a șters postarea – dar fapta rămâne și în locul lui Sandi Matei l-aș chema fără niciun fel de rezerve în fața unei instanțe.

Ca să vedeți cum înțeleg oamenii ăștia să-și exercite puterea ce le-a fost data”, a comentat și jurnalistul Liviu Avram.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.