Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat marti dimineata ca a dat afara inca trei „administratori speciali” de la trei cunoscute companii de stat, scrie Aktual24.ro. „Acesti administratori speciali nu faceau absolut nimic”, subliniaza Nasui.

„Eliberam din functie alti administratori ‘speciali’. De data aceasta este vorba de administratorii ‘speciali’ a 3 companii de stat: Uzina Mecanica Cugir, Fabrica de Arme Cugir si Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei si 16.142 lei pe luna.

Cat de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (intre 8 si 7 milioane de lei) si are capitaluri proprii negative, adica mai multe datorii decat active. Celelalte doua sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operationale care s-au inrautatit anul trecut fata de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care traiesc din banii contribuabililor.

Acesti administratori speciali nu faceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit sa pregateasca aceste companii pentru privatizare. In realitate, statul roman nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt ‘ale noastre’, adica capusate in continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumuleaza datorii. Dupa care sterg datoriile si o iau de la capat.

Acum este momentul sa oprim jaful din banii contribuabilului. Continuam”, a anuntat Nasui, marti dimineata.

In urma cu o saptamana, Nasui a dat afara inca patru „administratori speciali” de la cinci companii de stat care in ultimii. Acestia incasau de ani de zile salarii grase de cel putin 2.000 de euro pe luna.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here