Paul Ionescu, purtător de cuvânt al Camerei Deputaţilor şi consilierul preşedintelui Liviu Dragnea, a fost audiat ca martor la DIICOT într-un dosar ce vizează delapidarea patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC) din Bucureşti, informează G4Media.ro.

Patrimoniul celor 5 foste cluburi UTC din Capitală – Modern, Titan, Universal, Tehnic şi Ecran – cuprinde 18 imobile şi 50.000 de metri pătraţi. Ar valora acum peste 60.000.000 de euro. Averea fostei UTC din Bucureşti a fost preluată după Revoluţie de Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti (FTMB). Potrivit unei anchete Hotnews.ro, Fundaţia s-a asociat cu o firmă din acţionariatul căreia face parte chiar actualul preşedintele al FTMB, Ticu Plăcintă. În plus, Fundaţia a închiriat firmei Triumf Construct a omului de afaceri Mohammad Murad terenul fostului club Titan. Murad a construit acolo două blocuri de apartamente. Potrivit Hotnews, preşedintele Fundaţiei, Ticu Plăcintă, a fost partener de afaceri cu Mohammad Murad.

Potrivit surselor G4media, Paul Ionescu a fost audiat ca martor pentru că, în trecut, a făcut parte din conducerea Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti. Într-adevăr, potrivit declaraţiei sale de avere din 2014, Ionescu a încasat 3600 de lei în anul fiscal anterior. Banii reprezentau “indemnizaţie Consiliu de conducere” al FTMB. Potrivit surselor noastre, în dosar este începută urmărirea penală in rem pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. Urmărirea penală in rem înseamnă că procurorii au indicii că s-au săvârşit fapte penale şi urmează să identifice făptuitorii.

Hotnews a scris pe larg la începutul anului de asocierile dintre Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti cu firmele lui Ticu Plăcintă şi Mohammad Murad. Citește aici ancheta publicată în ianuarie 2018.

Semne de întrebare. Modul în care Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti condusă de Ticu Plăcintă foloseşte patrimoniul este pus sub semnul întrebării de fostul preşedinte din perioada 1995 – 2000 al FTMB, Marian Vlad şi de către fostul deputat PDL, Andreea Paul. Aceştia susţin că închirierea clădirilor către diferite firme nu respectă scopul urmărit de legiuitor pentru transferul acestor bunuri către fundaţii care să lucreze pentru tineri.

Cine e Mohammad Murad (preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, originar din Liban). Este proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi al lanţului de restaurante Spring Time. În 1992 a deschis Springtime, în 1998 a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni de la hotelurile Perla şi Majestic din Mamaia. A intrat apoi în afaceri imobiliare, vânzând peste 2.000 de apartamente.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.