Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii Carmen Dan, Lucian Șova și Petru Daea au fost huiduiți, luni, la Brașov, după ce au susținut o conferință la Prefectură privind situația inundațiilor. La ieșirea din instituție, ei au fost așteptați de mai multe persoane care au scandat „Demisia” preț de câteva minute, timp în care premierul și ministrul Transporturilor au făcut declarații pe treptele Prefecturii, scrie aktual24.ro. 

Viorica Dăncilă și miniștrii au ținut luni o conferință de presă la sediul prefecturii din Brașov, ultimul județ în care membrii Execuvitului au fost pentru a evalua pagubele produse de inundații și pentru a vorbi cu autoritățile și cu localnicii.

La ieșire, premierul și miniștrii de la Transporturi, Interne și Agricultură, Lucian Șova, Carmen Dan și, respectiv, Petre Daea, au fost așteptați de mai mulți protestatari. Oamenii au strigat „Demisia” câteva minute, în timp ce premierul și ministrul Transporturilor făceau declarații jurnaliștilor pe treptele prefecturii.

În conferința de presă, premierul Dăncilă le-a cerut reprezentanților Apelor Române să facă o evaluare în fiecare județ pentru a vedea unde sunt probleme, iar primarilor și prefectilor le-a solicitat să identifice terenuri care nu sunt în zone inundabile, pentru ca oamenii care au rămas cu pagube mari în urma inundațiilor să fie relocati. Dăncilă s-a declarat convinsă că efectele inundațiilor pot fi prevenite.

„Oamenii sunt mulțumiți de acțiunea angajaților Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de intervenția autorităților. Oamenii au mari speranțe în ajutorul nostru. Cer Apelor Române să facă o evaluare în fiecare județ, să vadă punctele sensibile, să acționăm pentru a preveni astfel de situații. Cer primarilor și prefectilor să identifice terenuri care nu sunt în zone inundabile, astfel încât să facem o relocare a celor care au fost loviți de inundații. Cred că aceasta este abordarea pe care trebuie să o avem, pentru că aceste fenomene sunt din ce în ce mai frecvențe, avem inundații de câte două, trei ori pe an și majoritatea în aceleași locuri. Cred că putem preveni asta”, a declarat Dăncilă la Brașov.

La rândul său, ministrul de Interne, Carmen Dan, a precizat că mai sunt doar 76 de persoane evacuate din județul Covasna, iar în Botoșani au fost evacuate preventiv 17 persoane, dintre care șapte copii, pentru că locuințele lor sunt în pericol de prăbușire.

„Se vor solicita locuințe pentru aceste persoane. În Bacău au fost deja solicitate 15 locuințe modulare”, a subliniat Carmen Dan.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.