Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, sâmbătă, că este posibil ca şcolile să rămână închise şi în luna septembrie, cursurile urmând a se desfăşura online, iar în acest scop, profesorii vor începe cursuri de pregătire pentru a învăţa să predea online. În acest context, ministrul anunţa că vor fi depuse toate eforturile ca până la deschiderea noului an şcolar „să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”, scrie Epochtimes-romania.com.

„Ministerul Educaţiei va pregăti şi lecţii filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem şi acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecţiile. Înregistrăm pentru toate clasele şi la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica şi spaţii în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgenţă să putem să ne întâlnim şi să facem filmările”, a afirmat ministrul Monica Anisie la Antena 1, potrivit sursei citate.

Reamintim că Anisie anunţase recent că bacalaureatul şi evaluările elevilor vor fi făcute cu maximum 10 elevi în sălile de clasă, pentru a se respecta măsurile de distanţare socială. Evaluarea naţională va începe pe 15 iunie, iar bacalaureatul pe 22 iunie. În acest an, bacalaureatul va începe cu probele scrise şi după aceea se vor da probele orale.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI