Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a reacţionat vineri, pe pagina de Facebook, după ce ziarul Jurnalul, parte a trustului lui Dan Voiculescu, a publicat un articol cu titlul: Ex-ministrul Justiţiei, Ana Birchall, instituie „turnătoria” pe e-mail. Respectiva publicaţie luase în vizor o campanie împotriva furtului din banul public, pe care fostul ministru a lansat-o zilele trecute, mai exact faptul că aceasta i-a îndemnat pe cetăţeni să îi semnaleze furturile din banul public de care au cunoştinţă, pentru ca vinovaţii să fie daţi pe mâna procurorilor, scrie Comisarul.ro.

Indignată de articolul din Jurnalul, Birchall îi transmite „domnului profesor” că nu este vorba de turnătorie şi îşi exprimă mirarea că cei care o critică sunt cei mai mari specialişti în acest „sport”.

„Înţeleg că ziarul domnului Voiculescu, Jurnalul, mă acuză de îndemn la turnătorie.
Ia uite cine vorbeşte de turnătorie!

Să-l lămurim pe „dom’ profesor”: aici nu e vorba de turnătorie. E curios că, exact ca în cazul de faţă, tocmai cei care o critică sunt cei mai mari specialişti în acest „sport”!

Dar eu nu vă invit la „turnătorie”, ci la o datorie civică, morală şi mai ales legală. Mai exact, mai multe articole din codul penal, dar în mod specific articolul 267 la primul alineat, spune că „Funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Cu alte cuvinte, exact aşa cum v-am îndemnat, dragi prieteni, haideţi să începem curăţenia de primăvară şi să demascăm toate furtişagurile şi jafurile din bani publici de care aveţi cunoştinţă. Nu vă fie teamă, mesajele voastre sunt şi vor rămâne ÎN TOTALITATE CONFIDENŢIALE, aşa cum e şi normal, aşadar consecinţe vor exista cu siguranţă, dar DOAR pentru borfaşi.
P.S. Am să pun într-un comentariu la această postare, cu vocea marelui actor Gheorghe Dinică, şi eticheta celor care atacă, cu totul nefondat, această iniţiativă.
#spunecinefura#safacemcuratenie”, a fost replica dată de fostul ministru al Justiţiei pe platforma de socializare.

Reamintim că Ana Birchall lansase, pe Facebook, o campanie împotriva furtului din banul public. Mai exact, ea le cere românilor să o sesizeze dacă află despre persoane care fură din banii care, reamintim, în această perioadă, ar trebui să ajungă în dotări pentru medici şi spitale şi să ţină în viaţă economia gâfâindă a ţării.

Birchall le pune la dispoziţie cetăţenilor care doresc să sesizeze fapte de corupţie o adresă de email şi promite că va face uz de calitate sa de deputat pentru a se asigura că cei care jecmănesc banul public vor fi traşi la răspundere în faţa legii.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.