Armata rusă l-a ucis pe preotul ortodox Maksim Kozachyna lângă orașul Ivankov, din regiunea Kiev, acolo unde slujea acesta. Rușii l-au împușcat duminică, 27 februarie, în timp ce părăseau orașul. Invadatorii nu au permis ca trupul preotului să fie luat pentru a fi îngropat, scrie Ziaristii.com.

Teologul Andriy Smirnov a scris pe Facebook: „Preotul ortodox Maksim Kozachyna a fost ucis de soldații ruși care înaintau. Preotul tocmai părăsea orașul cu mașina. Soldații ruși nu au permis localnicilor să-i scoată cadavrul din mașină”.

Informația a fost confirmată și de reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, arhiepiscopul Evstratiy Zarya: „Din păcate, așa este. Am primit această informație în urmă cu câteva zile, când invadatorii ruși se deplasau prin Ivankov, dar cei care mi-au dat informația nu au putut s-o confirme 100%, pentru că militarii ruși nu au permis nimănui să ia cadavrul”.

Arhiepiscopul Zarya a adăugat că moartea preotului Kozachyna a fost confirmată, în cele din urmă, marți, 1 martie, de martori oculari.

„Până la sfârșit, am sperat că a fost doar rănit și a rămas în viață. Dar ne-au confirmat că a fost ucis”, a spus declarat arhiepiscopul Zarya.

El a mai menționat că, la momentul crimei, Kozachyna se afla în sutană de duhovnic.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a declarat că nu cunoaște care a fost motivul conflictului.

Care dintre apropiații lui Putin credeți că-l va trăda în curând?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.