Militarii ruși comit atrocități înspăimântătoare în rândul populației civile din Ucraina, asemănătoare cu cele din Decembrie 1989 în România (când luptătorii sovietici au fost de asemenea prezenți, deghizați în „turiști”), scrie Ziaristii.com.

În seara zilei de miercuri, 2 martie, rușii au tras fără milă asupra unei mașini în care se afla o familie cu trei copii. Ambii părinți și fiica lor mijlocie au murit pe loc. Un băiețel de 5 ani și o adolescentă de 14 ani au supraviețuit ca prin minune atacului barbar al invadatorilor, fiind transportați de urgență la spital, anunță site-ul ucrainean independent Obozrevatel.com.

Cumplita tragedie s-a produs într-o zonă din apropierea periferiei capitalei Kiev.

Anton Kudrin, Svetlana Zapadinskaia și cei trei copii ai lor au încercat să plece din oraș, de frica bombardamentelor. Ajunși pe strada Olena Teliha din raionul Podilski, membrii familiei Kudrin au fost mitraliați de armata lui Putin.

Anton, Svetlana și fiica lor mijlocie, Polina (11 ani), au decedat, iar Sonia (14 ani) și Semion (5 ani) au ajuns pe mâna medicilor, în stare gravă.

„Starea lui Semion este stabilă, dar gravă. Are edem cerebral și o rană în zona gâtului. Este inconștient”

Aleksandra Zapadinskaia, o rudă a familiei, a mărturisit că supraviețuitorii se află la Spitalul Național de Specialitate pentru copii „Ohmatdit”. „Starea lui Semion este stabilă, dar gravă. Are edem cerebral și o rană în zona gâtului. Este inconștient. Sonia și-a revenit. Își mișcă degetele de la mâini și picioare. A suferit deja două sau trei operații, dar încă mai are gloanțe în corp, care trebuie scoase. Unul dintre ele este în coloană”, povestește Aleksandra, împietrită de durere.

Cei doi soți, Anton și Svetlana, erau medici veterinari de profesie. Bărbatul își deschisese o clinică privată, dar apoi a renunțat la ea și s-a angajat la o companie de armament.

Se pare că evenimentul monstruos s-a produs nu departe de parcul memorial „Babân Iar”, în nord-vestul metropolei. În trecut, era o râpă pe teritoriul regiunii Kiev, amplasată în afara orașului, care se întindea pe o lungime de 2,5 kilometri.

Tot în acea seară de 2 martie, la Kiev a avut loc o explozie puternică între Hotelul Ibis și Gara de Sud. Serviciul de presă al Căilor Ferate Ucrainene a precizat că teroriști ruși au efectuat un atac aerian asupra stației prin care erau evacuați mii de femei cu copii. Clădirea gării a rezistat bombardamentelor, suferind avarii minore.

Potrivit consilierului ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko, o rachetă lansată de inamici a spart o magistrală de încălzire. La mai puțin de un kilometru de acel loc se află Ministerul Apărării și Statul Major al Armatei Ucrainene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.