Oamenii strânși pe 31 decembrie 2021 la slujba de Anul Nou, în comuna italiană Casorate Primo, din Pavia, au părăsit biserica în momentul în care preotul paroh a deviat predica spre un discurs conspiraționist și anti-vaccinist, scrie publicația “Libero Quotidiano”. Părintele Tarcisio Colombo s-a trezit aproape singur în biserică – poate cea mai dură sancțiune pe care o poate primi un preot din partea enoriașilor săi, scrie Ziaristii.com.

În timpul predicii, Tarcisio Colombo a abandonat învățăturile creștine în favoarea teoriilor conspiraționiste cu care propaganda rusă, folosindu-se de mișcările de extremă dreapta și de oamenii mai naivi, a umplut rețelele de socializare din țările membre UE. Preotul a început să le vorbească oamenilor despre presupusul pericol reprezentat de vaccinuri și a criticat măsurile pe câte Guvernul le ia în Italia pentru a combate pandemia.

La auzul acestora, cei mai mulți credincioși s-au ridicat din bănci și au părăsit biserica, spre stupefacția preotului.

Acesta nu e la prima ispravă controversată. În urmă cu câțiva ani, Tarcisio Colombo a atacat-o pe activista de mediu Greta Thunberg, numind-o „un pericol pentru tineri”.

Credeți că ar trebui să i se interzică Dianei Șoșoacă să mai dețină o funcție publică pentru cel puțin 10 ani?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.