În amplul său discurs cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohanns a pozat în pacificatorul și unificatorul națiunii, deși se află spre sfârșitul unui an în care a înșelat masiv și a divizat profund. Vorbele sale sunt goale, atâta vreme cât nici măcar nu le-a explicat românilor de ce a destabilizat un partid (PNL) și o coaliție de guvernare (PNL-USR-UDMR), a aruncat România într-o criză profundă și a readus PSD la guvernare la mai puțin de un an de la alegeri, scrie Ziaristii.com.

Multe fraze rostite de Klaus Iohannis în discursul său de pe 1 Decembrie sunt contrazise flagrant de faptele sale din acest an.

„Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei”.

Lipsit de viziune și cu un angajament precar, Klaus Iohannis a construit o patrie în care nu au loc toți cetățenii săi. Mulți continuă să plece spre alte zări, scârbiți (și) de comportamentul prezidențial, pe care uii îl invocă explicit în decizia lor.

„România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989.”

Cu o democrație șubrezită de unele acțiuni prezidențiale.

„Aderarea la Uniunea Europeană a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale.”

Valorile occidentale sunt incompatibile cu valorile PSD, partid adus de Iohannis la guvernare.

„… unitatea națiunii noastre, izvor al solidarității sociale și al coeziunii dintre cetățeni.”

Explicați-le asta Oanei Pellea, lui Marius Manole, Tudor Chirilă sau Radu Paraschivescu! Sau ei nu sunt cetățeni?!

„… Pandemia de Covid-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre.”

De ce nu ați luat măsuri încă din luna iunie pentru vaccinarea masivă a populației? DE ce nu ați introdus Certificatul Verde, ca majoritatea țărilor occidentale? Pentru că „ați învins pandemia”?!

„Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii.”

Deznădejdea e majoră, iar cel care a produs-o este președintele țării, prin opțiunile sale bezmetice și deciziile sale iresponsabile, care au „resetat” negativ scena politică.

„Pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.”

Trebuia să reacționați de mult, să luați măsuri, să aplicați legea, dar nu ați făcut-o! I-ați lăsat pe șoșocari să-și facă de cap, să răspândească minciuni ucigașe.

„Evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică.”

Bravo! Premiul 1 cu coroniță!

„Clasa politică, în ansamblul ei, are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp.”

A abandonat complet dimensiunea morală, a uitat de justiție, trecând la vânzarea altui produs: „faptele”. Dar „faptele” nu pot fi aduse de unii care au demonstrat că nu știu să guverneze altfel decât furând! Iar hoția multă înseamnă „fapte” puține.

„Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.”

Au și început să arate: avocata interlopilor – șefă la Comisia Juridică; deputatul-șaorma – șef la Comisia pentru Muncă (ambele în Camera Deputaților); un condamnat definitiv pentru corupție – secretar general al Guvernului. Începutul e bun! Astea sunt „compromisuri doctrinare” sau de altă natură?!

„Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni.”

Consens cu hoții? Niciodată!

„O societate trainică, sănătoasă și durabilă se construiește printr-un  efort comun, prin muncă și sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice.”

O spune unul care nu dovedește nici prea multă muncă, nici vreun fel de sacrificii. În 7 ani, n-a sacrificat nici măcar 3 weekend-uri personale, nici atunci când țara ardea! Golful, schiul, plimbările și relaxareasunt pe primul plan.

„Este important să învățăm cu toții din lecțiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acțiunile prezente și viitoare.”

OK, să începem cu președintele: a învățat ceva din lecția distrugerii PNL prin impunerea lui Cîțu? Dar din lecția puverizării coaliției de dreapta?

„Să fim conștienți că împreună, uniți de aceeași parte a baricadei, vom putea să depășim aceste crize și vom reuși să redobândim echilibrul în societatea noastră.”

De aceeași parte a baricadei cu avocata interlopilor, cu deputatul-șaorma și cu SGG-ul penal? Niciodată! E ca și cum președintele ne-ar cere să fim „uniți de aceeași parte a baricadei” cu Sile Cămătaru și cu Leo de la Strehaia.

„Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecția solidarității este mai vie și mai actuală ca oricând.”

Nu e nici vie, nici actuală! Iohannis a rupt brutal solidaritatea cu voci importante ale Cetății, care i-au fost alături, pe viscol și pe caniculă, când președintele poza în apărător al Justiției! Apropo: la recepția de la Cotroceni n-a fost invitat niciun lider de partid din Opoziție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here