Mihai Gâdea, prezentatorul emisiunii Sinteza Zilei, a anunţat, joi seara, faptul că Antena 3 va intenta procese celor care ar fi calomniat postul de televiziune, după ce acesta a difuzat o serie de înregistrări video menite să acrediteze ideea că USR ar fi fraudat alegerile. În vizorul lui Gâdea se află şi un membru CNA care a susţinut că emisiunea sa a făcut “terorism mediatic” în ultima perioadă, scrie Epochtimes-romania.com.

“Vreau să fac un anunţ. Au fost unii, ca la un semn nevăzut, care astăzi s-au apucat să lanseze calomnii, minciuni şi o serie întreagă de lucruri care sunt intolerabile în ceea ce priveşte postul nostru de televiziune. Fac un anunţ în această seară ca să fie clar pentru toată lumea.

Vom intenta procese tuturor celor care au făcut acest lucru, inclusiv acelui membru CNA care şi-a permis să folosească cuvinte inacceptabile la adresa postului nostru de televiziune. Nu mai merge aşa! Cine are impresia că poate să calomnieze, să mintă, să înjure şi aşa mai departe, trebuie să plătească pentru asta”, a afirmat Gâdea.

Remarcile tăioase ale lui Gâdea vin în contextul în care emisiunile “Sinteza Zilei” din campania electorală au ajuns, joi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în urma analizei fiind dispuse sancţiuni pentru mai multe derapaje

“Ce se întâmplă în perioada asta este o lovitură la adresa meseriei de jurnalist. Pot să-l numesc chiar terorism mediatic!”, a afirmat Dorina Rusu, membru CNA, ea însăşi făcând anumite sesizări legate de emisiunile moderate de Gâdea în ultima săptămână de campanie electorală.

Reamintim că PSD a încercat să acrediteze ideea că USR a fraudat alegerile şi a cerut repetarea scrutinului în Bucureşti, după ce Antena 3 a difuzat înregistrări video în care unele persoane umblă la sacii cu buletinele de vot din Biroul Electoral de Circumscripţie al Sectorului 1. Postul TV menţionat prezintă acele persoane membri USR-PLUS sustrăgând saci cu voturi.

Acuzaţiile PSD au fost însă infirmate ulterior atât de Biroul Electoral de Sector cât şi de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care au confirmat că persoanele care apar în imaginile lansate în spaţiul public menite să sugereze fraudarea alegerilor sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1 delegat din partea partidului PPUSL, preşedintele Secţiei de votare 141 din cadrul Sectorului, şi trei observatori.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

1 COMENTARIU

  1. Antena 3 este un post care a otrăvit mințile celor cu și așa, puțină minte. Antena 3 este cea căreia ar trebui să i se intenteze proces. De asemenea, ar fi corect ca plătitorii de abonamente tv. să aibă optiunea DE A ALEGE ce posturi de televiziune doresc, nu să primească „la pachet” mizeria asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here