Comisarul-şef Radu Gavriş, unul dintre cei mai reputaţi poliţişti din ţară, care a condus anchete importante în calitate de şef al Serviciului Omoruri, a fost “detaşat” pentru şase luni în Harghita, scrie Epochtimes-romania.com.

“Cu aceeaşi dată [1 septembrie 2020 – n.r.], prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul-şef de poliţie Gavriş Radu Emilian, prim-adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost detaşat să îndeplinească atribuţiile funcţiei de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe o perioadă de 6 luni. Atribuţiile sale în cadrul unităţii teritoriale vor fi pe linie de investigaţii criminale”, se arată în comunicatul IGPR.

Decizia de “detaşare” a fost luată de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, înainte ca acesta să îşi dea demisia în contextul scandalului generat de întâlnirea în miez de noapte între şefi ai Poliţiei şi interlopi din clanul Duduianu pentru a negocia condiţiile de înmormântare a fostului lider al grupării, Emi Pian.

Motivul din spatele acestei decizii nu este clar pe moment, însă, potrivit unor rapoarte media, Radu Gavriş, care a lucrat la anchete precum incendiile de la Giuleşti şi Colectiv, cazul Burnei, cazul Caracal sau al poliţistului pedofil, ar fi intrat în conflict cu elemente din centrele vechi de putere din cadrul MAI.

De exemplu, spotmedia.ro susţine că, în ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, i-a cerut lui Gavriş să facă “un pas în spate”, după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

În plus, mai precizează sursa citată, Gavriş s-ar fi asigurat recent şi că legăturile de nivel înalt ale clanurilor interlope cu şefi din Poliţie sunt neutralizate pentru a putea duce la bun sfârşit ancheta în cazul asasinării lui Emi Pian.

După anunţul făcut de Politia Română în legătură cu “detaşarea”, jurnalistul Alex Costache a declarat: “IGPR pupă ghiulul interlopilor, dar îşi bate joc de unul dintre cei mai buni poliţişti din România. L-au trimis pe Gavriş în exil 6 luni la IPJ Harghita”.

La rândul său, jurnalista Ioana Ene Dogioiu a declarat pe Facebook că “rar am văzut o mizerie mai mare”.

“Ce n-a reuşit Carmen Dan face Marcel Vela, sluga lui Despescu. Unul dintre puţinii profesionişti din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, cel care a scos din rahat cazul Caracal, este exilat 6 luni la Harghita prin ordinul partenerului la ceas de noapte al interlopilor, demisionarul Vasilescu. Slugile interlopilor execută profesioniştii!”, a adăugat jurnalista.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here