După ce CNN a publicat un material de investigaţie în care dezvăluia modul în care Rusia jefuieşte Sudanul de aur pentru a putea „alimenta” războiul lansat de Putin în Ucraina, autorităţile militare sudaneze au lansat o adevărată „vânătoare” în rândul celor suspecţi că ar fi dat interviu pe această temă publicaţiei americane menţionate, după cum afirmă foşti şi actuali oficiali, scrie Epochtimes-romania.com.

Rudele suspecţilor au fost, de asemenea, ameninţate în încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei care erau suspecţi că ar fi făcut respectivele dezvăluiri.

O sursă a declarat că autorităţile „ne hărţuiesc, îi hărţuiesc pe oamenii pe care îi iubim, îi vânează cu disperare pe lideri”.

„Este un mesaj clar. Autorităţile sunt speriate şi răspund în singurul mod pe care îl ştiu: prin violenţă”, a subliniat sursa.

Mii de protestatari s-au adunat duminică în capitala sudaneză Khartoum, cerând încetarea regimului militar în urma investigaţiei amintite şi acuzând conducerea militară a Sudanului de a fi „soldaţi hoţi”.

Reamintim că multiple interviuri cu oficiali sudanezi şi americani de nivel înalt şi o mulţime de documente analizate de CNN conturează imaginea unui plan elaborat de Rusia pentru a jefui bogăţiile Sudanului, cu scopul de a fortifica Rusia împotriva sancţiunilor occidentale tot mai puternice şi de a susţine efortul de război al Moscovei în Ucraina.

Dovezile sugerează, de asemenea, că Rusia a conlucrat cu conducerea militară asediantă a Sudanului, permiţând ca miliarde de dolari în aur să ocolească statul sudanez şi să priveze ţara săracă de sute de milioane de dolari din veniturile statului.

În schimb, Rusia a acordat un sprijin politic şi militar puternic conducerii militare din ce în ce mai nepopulare a Sudanului, care înăbuşă în mod violent mişcarea pro-democraţie din ţară.