Paul Ionescu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Liviu Dragnea, este audiat, luni, la DIICOT. Antena 3 susține că audierea are legătură cu dosarul penal privind infracțiunea de înaltă trădare în cazul plângerii depuse împotriva premierului Dăncilă, scrie aktual24.ro.

Paul Ionescu (foto jos, în spatele lui Dragnea) l-a însoțit pe Dragnea în mai multe deplasări în Israel. Ionescu este consilier la Cancelaria Președintelui Camerei Deputaților.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală în rem pentru infracțiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

„La data de 07.06.2018 s-a început urmărirea penală în rem (cauza Dăncilă/Orban) pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.398 Cod Penal (înaltă trădare) raportat la articolul 394 lit.b și articolul 407 al.1 Cod Penal (divulgarea sectetului care periclitează securitatea națională)”, a transmis DIICOT, săptămâna trecută

În 6 iunie, procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, declara că în acest caz vor fi solicitate informații de la serviciile de informații, având în vedere că plângerea face referire la înalta trădare, iar o parte dintre documentele pentru instrumentarea cazului vor fi solicitate de la Guvern.

„Calea obișnuită de anchetă a unui dosar la DIICOT este delegarea unor polițiști. În cazul de față, ceea ce se reproșează în plângerea trimisă de domnul Orban sunt aspecte legate de trădare și înaltă trădare care, conform dispozițiilor Codului de procedură penală, în general pot fi lucrate la nivel de informații sau la nivel de măsuri tehnice cu serviciile de informații. Dacă aceste servicii dețin astfel de informații, pentru că infracțiunile sunt reclamate săvârșite deja, nu sunt în curs de săvârșire, înseamnă că astfel de informații, care nu pot fi la dispoziția Poliției, că nu au cum, se găsesc eventual în portofoliul serviciilor de informații sau nu. Nu știm. Urmează să vedem. Există posibilitatea să existe informații sau nu. Dar cu siguranță, dacă există, ele ne vor fi trimise chiar și într-o formă neprelucrată, pentru că așa spune legea. De asemenea, o parte din documente vor fi solicitate de la Guvern. Asta nu înseamnă că Guvernul va lucra în cauza DIICOT”, a mai spus Horodniceanu.

ATENȚIE! Așteptăm în grup toate persoanele care doresc să se informeze corect sau să dezbată orice subiect. INTRĂ AICI și ALĂTURĂ-TE GRUPULUI NOSTRU – CLICK AICI!

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.