Filosoful Mihai Şora şi-a exprimat indignarea, într-o postare pe Facebook, faţă de decizia proastă a partidelor AUR și PSD, în frunte cu Șoșoacă, de a merge la Ambasada Rusiei de la București să vorbească în numele românilor.

Redăm postarea filozofului:

”Nu este nicio naivitate în gestul celor patru care s-au dus la Ambasada Rusiei: naivitatea presupune, din capul locului, buna-credință. După cum nu este nici „program“ politic, desprins din vastul repertoriu al populismului: nu trebuie să fii sociolog dotat cu instrumentar analitic ca să observi că – în ciuda intoxicărilor mediatice, a falsurilor din rețele, a manipulărilor mai mult sau mai puțin subtile – românii sunt majoritar orientați spre Uniunea Europeană și valorile acesteia, spre lumea liberă, așadar, și spre democrație…, nu spre Rusia. „Pacea de la București“, „neutralitatea României“ sunt lozinci, cum lozinci erau cândva și „Lupta pentru pace“ ori „Stima noastră și mândria, Ceaușescu – România“. Nu românilor li se adresează cei patru și nu de grija lor sau a păcii își dau ei sufletul: când bați la poarta rușilor, stai cu spatele la români și cu fața spre Moscova.

Nefiind nici naivi și nici integri, cei patru pot intra cu ușurință în categoria trădătorilor de țară: articolul 394 din Codul Penal.”

6 COMENTARII

  1. Nenea Sora,si eu sunt revoltat de naivitatea dumitale! Ai imbatranit degeaba,te lasi manipulat de stirile de la TV,ca o scolarita de clasa a sase-a. Habar n-ai ce cauta rusii in Ucraina,habar n-ai ce se intampla acolo,dar dai verdicte categorice! Actiunea lui Putin din Ucraina,va ramane in istoria Galactica,ca fiind inceputul eliberarii umanitatii de sub jugul entitatiilor care au sclavagit-o mii de ani. Asa,ca mai lasa-l pe Gadea,si mai consulta si alte surse!

  2. constantinescu
    Doar galactica?
    Si postarea tava ramane in istoria spalarii de hemoroizi rusesti. Da-i tare si indesat sa-i faci si o clisma lui putinel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.