Un mafiot chinez, căruia SRI a cerut să i se retragă cetățenia română pentru că ”a săvârșit fapte care pun în pericol siguranța națională”, a reusit să preia compania Cupru Min. Aceasta exploatează 60% din rezervele de cupru ale țării și acum scoate din țară 100% din producția curentă, informează aktual24.ro.

Conform unei investigații publicate pe tolo.ro, Cupru Min a semnat în octombrie 2017 un contract pe doi ani cu o companie din Hong Kong reprezentată de Wang Yan, căruia SRI i-a cerut, în 2012, retragere cetățeniei. Wang Yan, poreclit ”Senatorul”, care dobândise și numele românesc de Alexandru Ioan, a făcut parte din rețeaua de mafioți care, în 2005, exploatau fete în vârstă de 15-17 ani și filmau ofițeri români făcând sex cu ele.

”Solicitam retragerea cetățeniei române lui Alexandru Ioan, pe numele anterior Wang Yan, în temeiul articolului 32 alin (1) din Legea nr. 21/1991, care prevede retragerea cetățeniei pentru ‘Persoana care este cunoscută ca având legături cu grupari teroriste sau le-a sprijinit, sub orice formă, ori a săvârșit alte fapte care pun în pericol siguranța națională’”, afirma SRI pe 12 septembrie 2012.

Iata cronologia evenimentelor, consemnata pe tolo.ro:

1999 Chinezul Wang Yan primește cetățenia română sub numele de Alexandru Ioan.

2005 Alexandru Ioan, zis și ”Senatorul” Wang Yan, apare alături de chinezul Mihai în dosarul DIICOT de prostituție cu minore și trafic transfrontalier. Conform martorilor și inculpaților din caz, Wang Yan comite acte de șantaj, violență și extorcare, în complicitate cu ofițeri români corupți!

2012 SRI solicită retragerea cetățeniei lui Alexandru Ioan (Wang Yan) pentru că ”a săvârșit fapte care pun în pericol siguranța națională”. Dosarul de retragere a cetățeniei române nr. 275/R/2012

2017 ”Senatorul” Wang reapare în România, de data asta în calitate de cetățean chinez, și locuiește actualmente în București. Participa la licitația organizată de societatea strategică Cupru Min. Procedura contestată de restul participanților este câștigată de Merlion Resources, un trader din Hong Kong al cărui reprezentant este Wang Yan! Contract Cupru Min – Merlion, 10 octombrie 2017

2018 După ce DIICOT pasează cazul licitației câștigate de Wang Yan la Cupru Min, ”nu a reieșit săvârșirea vreunei infracțiuni de competența DIICOT”, plangerea ajunge în 2018 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia. Adresa DIICOT 3095-VIII-I/2017

2018 Declarat de statul român ”pericol de siguranță națională”, Wang Yan semnează în numele firmei care cumpără și exportă azi de la Cupru Min întreaga producție de concentrat de cupru a României.

Cupru Min are 60% din rezervele de cupru ale țării și scoate 100% din producția curentă, pentru că nu mai există o altă mină de cupru funcțională.

Minereul pus în vagoane conține, de asemenea, aur și argint. Prin semnătura lui Wang Yan, toată producția este transportată în China, pentru ca România nu mai are industrie metalurgică neferoasă.

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. AJUNGE MAI CU NEMERNICIA IN ROMANIA! DA CHIAR AM AJUNS CAROA DE STERS PE JOS A LUMII? CINE A FOST IN CELE PARTU PALATE MALEFICE O SA FIE INCHIS IN ELE 25 DE ANI!!! SI O SA PLATEASCA CHIRIE SI INTRETINERE CA SA NU ZICA CA NU AU CONDITII!!! NISTE ORDINARI TOTI!! NUMAI HOTI SI TALHARI AU VENIT IN TARA NOASTRA SI AU AJUNS TOTI ROMANI FARA SA STIE MACAR CINE SUNTEM… RUSINE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.