Dictatorul Rusiei, Vladimir Putin, a pus la cale un plan diabolic pentru a-l convinge pe dictatorul Belarusului, Aleksandr Lukașenko, să-și trimită armata împotriva Ucrainei. Din buncărul său amplasat în Republica Altai (situată în Siberia, la granița cu Kazahstan, China și Mongolia, la peste 3.000 de kilometri de Moscova), Putin intenționează să ordone bombardarea Belarusului în mai multe zone, pentru a determina intrarea acestei țări în război cu Ucraina. Avertismentul vine de un fost prim-ministru ucrainean, scrie Ziaristii.com.

În „amorsarea” acestui plan, pe rețelele de socializare se propagă zvonuri despre intenția Ucrainei de a bombarda două orașe din Belrus: Gomel (500.000 de locuitori, aproape de granița cu Ucraina) și Mozir (117.770 de locuitori, situat la 100 de kilometri nord-vest de Cernobîl).

De fapt, conform unei declarații postate pe pagina sa oficială de Facebook, fostul premier ucrainean Oleksi Honcearuk (37 de ani) susține că ar fi invers: rușii pregătesc o provocare și vor bombarda ei înșiși Belarusul, urmând să dea vina pe Ucraina!

„Există zvonuri printre belaruși că Ucraina va bombarda Gomel și Mozir. Oamenii sunt speriați și se gândesc să fugă. Există posibilitatea ca Putin să pregătească provocări și să bombardeze el însuși Belarusul, pentru a-i înfuria pe belaruși împotriva Ucrainei. Dar nu va reuși – puterea legăturilor orizontale este mai solidă. O să câștigăm!”, a scris Honcearuk, care a deținut funcția de prim-ministru în perioada 29 august 2019 – 4 martie 2020.

Conform site-ului ucrainean Obozrevatel.com, unul dintre cele mai populare din Ucraina (adună într-o lună peste 21 de milioane de vizitatori), știrea despre pregătirea de către inamicul rus a unei provocări deliberate pentru a justifica intrarea Belarusului în războiul cu Ucraina a fost confirmată oficial și de Direcția Principală de Informații de la Kiev.

Direcția de Informații: „Potrivit datelor de informații disponibile, aproximativ 300 de tancuri belaruse se află acum în apropierea graniței belaruso-ucrainene. Convoiul nu a trecut încă granița și așteaptă pe ruta Pinsk – Ivanovo – Dragichin (la aproximativ 30 km de granița de stat a Ucrainei). Este de așteptat ca Rusia să intenționeze să efectueze o provocare deliberată pentru a justifica atacul planificat al trupelor din Belarus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.