Caz tragicomic la Râșnov: Poliția Locală i-a tras o amendă zdravănă unui bărbat mort de doi ani, pentru vina de a nu fi respectat restricțiile Covid și de a fi fost prins pe stradă după ora 23.00. Întreaga poveste este relatată de Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere Brașov, scrie Ziaristii.com.

Polițiștii locali l-au prins pe decedat pe stradă în noaptea de 24 ianuarie. I-au tăiat proces verbal, iar amenda a ajuns la adresa familiei în urmă cu câteva zile. Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere Brașov a prezentat cazul, alături de documente, împreună cu un altul la fel de scandalos.

Un străbunic a apelat la Poliția Locală, pe 23 ianuarie 2021, ca să-l ajute să-i găsească strănepotul care dispăruse de acasă cu o zi înainte. Un echipaj s-a deplasat la locul unde se presupunea că s-ar afla copilul de 11 ani, dar, pentru că nu l-a găsit acolo, i-a dat bătrânului o amendă de 400 de lei pe motiv că a alertat degeaba “organele”.

O zi mai târziu, un alt polițist local de la Râșnov a tăiat o altă amendă, de data aceasta pe numele fratelui străbunicului, pe motiv că a fost prins circulând pe stradă fără declarație pe proprie răspundere și după ora 23.00. Numai că omul amendat era mort încă din 2019!

Alte două zile mai târziu, același agent l-a prins pe străbunic și i-a dat încă o amendă de 500 de lei pentru că nu purta mască de protecție.

ASUM Brașov afirmă că toate procesele verbale de contravenție au fost întocmite în fals, fără martori și cu date eronate.

Poliția Locală Râșnov a emis o adresă scrisă de un analfabet, plină de greșeli gramaticale, în care se susține că e vorba despre o eroare în privința mortului, agentul constatator încurcând prenumele celor amendați.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here