Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, marţi, trimiterea în judecată a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la comiterea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale, scrie Epochtimes-romania.com.

Potrivit minutei instanţei, au fost respinse ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în cauză şi s-a constatat legalitatea rechizitoriului lui Tăriceanu precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Decizia poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicarea acesteia.

Reamintim că, în decembrie 2020, fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată într-un dosar penal în care este acuzat de abuz în serviciu şi complicitate la uzurparea de calităţi oficiale.

Dosarul în cauză are legătură cu faptul că, pe vremea când ocupa cea de-a doua funcţie în stat, Tăriceanu ar fi refuzat timp de ani de zile să respecte o decizie definitivă a judecătorilor privind pierderea calităţii de senator a pesedistului Cristian Marciu, care a fost declarat incompatibil de judecătorii Curţii Supreme. Astfel, Tăriceanu i-a permis lui Cristian Marciu să îşi păstreze funcţia, deşi legea prevede clar că el trebuia să îşi piardă mandatul.

Parchetul General a deschis astfel dosar pe numele lui Tăriceanu şi l-a trimis în judecată alături de Cristian Marciu, vizat şi el pentru săvârşirea infracţiunii de uzurpare de calităţi oficiale.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI