Consultantul George Rîpă atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că Federația Rusă este un stat terorist, conform dreptului internațional.

Postarea integrală:

”Începând de astăzi, conform dreptului internațional, Federația Rusă este un stat terorist.

1. Bombardarea unor localități locuite de civili reprezintă o crimă de război și o crimă împotriva umanității.

Astfel de acțiuni în ultima jumătate de secol au fost făcute de dictatori precum Slobodan Miloșevici la Srebenița (8.000 de victime civile), Saddam Hussein la Halabja (5.000 de victime civile) și de rețele teoriste precum Hamas, Statul Islamic și Al Qaida împotriva a zeci de orașe.

2. Dacă se confirmă că au utilizat arma termobarică (sunt dovezi că da) și asta este crimă de război și o crimă împotriva umanității. Utilizarea acestui tip de armă este interzisă de Convenția de la Geneva.

Conform dreptului internațional, nu mai este nicio diferență între Saddam Hussein, Bin Laden și Vladimir Putin. Oficial, statul rus este un stat terorist.

De aceea, mesajele date de mai mulți lideri europeni, în frunte cu cei britanici, care vorbesc despre faptul că aceste crime de război vor fi urmărite penal se bazează pe dreptul internațional și nu sunt simple opinii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.