SCURT ȘI LA OBIECT, RETROSPECTIVA VIZITEI LUI FRANS TIMMERMANS ÎN ROMÂNIA!

Finanțările europene vor fi condiționate de respectarea statului de drept. Și, atenție, nu este vorba doar despre confinanțări, ci despre toți banii europeni, inclusiv despre subvenții. Să vedem cum va fi când agricultorii români vor ramâne fără subvenții.

Ridicarea MCV în 2019 nu este o certitudine, este doar o ambiție, o țintă care poate fi atinsă doar dacă nu ne oprim sau, chiar mai rău, nu facem pași înapoi în privința justiției. Deci dacă vor continua atacurile, ridicarea MCV nu va intra în discuție.

Nu sunt probleme în sistemul judiciar, românii pot fi mândri de justiția lor. Deci, abuzurile de care se plâng penalii ori nu există deloc, ori sunt doar cazuri punctuale care trebuie anchetate de sistemul judiciar. „Atacurile la adresa Justiției riscă să lase impresia românilor că e o problemă cu Justiția. Convingerea noastră e că nu e nimic în neregulă”.

Numai magistrații pot judeca magistrați, nu guvernul, nu politicienii. Deci, cu alte cuvinte, după avizul negativ al CSM, propunerea de revocare a doamnei Kovesi nu mai are nicio justificare.

Comisia Europeana nu este dezinformată, domnul Timmermans nu a găsit la București o realitate diferită de cea pe care o știa din informațiile primite inclusiv de la misiunea din București, pe care lăudat-o apăsat. Această teză nu mai ține, iar înainte de a o invoca, liderii români sunt invitați să sune direct la viceprețedintele CE. Implicit, aici Timmermans acuză liderii de la București de minciună.

De acum, Timmermans personal va fi în legătură permanentă cu Bucureștiulinclusiv cu Parlamentul, pentru a face împreună legile justiției și modificarile la Codul Penal. „Cooperam astfel încât lupta anticorupție să fie ireversibilă și să ajungem în punctul în care nu există regrese”.

Dacă cineva își imaginează că domnul Timmermans a venit la București jovial, pentru socializare și impresie artistică, să își amintească faptul că domnia sa este un olandez calvinist foarte serios, foarte meticulos și foarte dur, care, pe deasupra, mai și cunoaște foarte bine situația din România încă de la aderare. Să-i spui lui Timmermans că e dezinformat în privința României e ori prostie, ori insultă, scrie comisarul.ro.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.