Alina Mungiu Pippidi sustine ca „democratia a pierdut” ca urmare a faptului ca PSD nu a reusit sa stranga cvorum in Parlament pentru a-si vota motiunea de cenzura. Pippidi acuza faptul ca liderii PNL si Iohannis au „santajat” si „corupt” parlamentari de la minoritati/UDMR/PSD, scrie Aktual24.ro.

„Motiunea de cenzura nu s-a mai tinut si nu se mai poate tine, ca o ilustrare a ceea ce scriam saptamana trecuta, ca daca sunteti gura casca o sa ramaneti fara democratie (coruptia nu e in vreun pericol nici sa scada, nici sa creasca la managementul actual), pentru ca:

Un numar semnificativ de persoane de la minoritati/UDMR/PSD sunt vulnerabile si li s-a scos dosarul de la cutie astfel ca nu s-au mai prezentat la vot, s-au imbolnavit si asa mai departe. Operatiune de santaj.

Un numar mai mic de persoane au primit asigurari cu pot migra la partidul de guvernare, capata functii sau fi lasate in functiile pe care le au si nu s-au mai prezentat la vot. Coruptie politica.

Seful statului, care oricum are dreptul constitutional de a numi pe cine vrea el, a facut si gestul neconstitutional sa ameninte opozitia, care pe hartie avea majoritate parlamentara, dar de facto nu avea, ca de aia e opozitie, aliatii ei au fost cumparati/sanatajati la precedenta motiune de cenzura, ca de asta avem guvern de o culoare si majoritate parlamentara de alta. Si cum seful statului controleaza serviciile secrete, iar guvernul procuratura iata o amenintare credibila”, a scris Pippidi pe Romania Curata.

Ea sustine ca „democratia  a pierdut” prin faptul ca motiunea de cenzura nu a mai fost votata.

„Dar nu PSD a pierdut la motiune, ci democratia romaneasca, aratand ca daca banii si santajul cu dosarele sunt intr-o singura mana, institutiile democratice capata valoarea unei sticle goale. Cum goale sunt sticlele tuturor celor care au baut sampanie pentru a sarbatori un nou succes al luptei cu coruptia de motiunea asta”, incheie Pippidi.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

2 COMENTARII

  1. Ce nu se intelege este ca la toate nivelele din UE se dorește o Românie europeană dar fără PSD, aspect susținut si de SUA! Ce tot bat apa in piuă apologetii comunismului cu fata umană! Nu este clar (Si nu de acum ci de vreo 4 – 5 ani) ca nu sunt acceptați! Este ca si cum tu nu inviti la masa pe cineva dar ala tot incearca sa intre in casa ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here