Cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, Donald Trump, este acuzat că și-a îngropat fosta soție Ivana Trump pe terenul clubului său de golf din Bedminster, New Jersey, pentru a profita de scutiri fiscale oferite de cimitirele locale, scrie Ziare.com, care citează Daily Mail.

Brooke Harrington, profesor de sociologie la Universitatea Dartmouth, a devenit interesată de această problemă. „Așa că am verificat codul fiscal din New Jersey și băieți… este triplă evaziune fiscală. Impozitul pe proprietate, impozitul pe venit și impozitul pe vânzări sunt toate excluse”, a spus ea.

În New Jersey, cimitirele sunt scutite de impozitul pe venit, impozitul pe proprietate și impozitul pe vânzări.

Conform legislației fiscale de stat, nu există un număr minim de rămășițe umane care trebuie îngropate pe pământ pentru a putea beneficia de scutire.

mormant

Bedminster este deja eligibil pentru scutiri de impozite printr-un acord anterior încheiat de Trump cu guvernul local, deoarece clubul de golf este deja desemnat drept teren agricol, deoarece produce mulci pentru grădinărit.

Trump a anunțat pentru prima dată planuri pentru un cimitir de familie în Bedminster în 2007. Ulterior, a vrut să facă acolo un cimitir mai mare cu 300 de locuri și să construiască obeliscuri pentru cripta familiei, dar publicul nu i-a permis să facă acest lucru. Trump a declarat în repetate rânduri că ar dori să fie înmormântat la Bedminster.

Drept urmare, prima soție a fostului președinte al Statelor Unite, Ivana Trump, a fost înmormântată pe un teren lângă primul teren de golf pe 20 iulie. Se va aminti că fosta schiare cehă a fost găsită mortă în casa ei pe 14 iulie, după ce a căzut pe scări. Ea avea 73 de ani.

Locul final de odihnă al Ivanei este marcat de o coroană de flori albe și o piatră de granit strălucitoare gravată cu numele, data nașterii și data morții.